Félszáz dr. jurist avattak Győrött

Szombaton közel félszáz frissdiplomás jogászt köszöntöttek Győrött. Dr. Földesi Péter rektor, dr. Fazekas Judit dékán előtt, a rektori jogarra a szokásos klasszikus ceremónia keretében letett esküvel vált a félszáz végzett a „dr. juris” cím birtokosává.

Győr, 2019. július 2. – Winkler Csaba, SZEhírek (borítókép: Májer Csaba József)

A győri, nagy tradíciójú királyi jogakadémiai képzések alapján 1995-ben az Universitas-Győr-Alapítvány és Győr városa szervezésével, az ELTE hathatós szerepvállalásával újraindult széchenyis jogászképzésben 2019 nyarán már huszadik éve avatnak jogi doktorokat.

A dunaszigeti dr. Szépvölgyi Enikő a mosonmagyaróvári Kossuth Gimnáziumból jött a győri egyetem jogász szakára. A római jog, a polgári jog s a gazdasági jog volt a kedvenc szakterülete. Az idei Országos Tudományos Diákköri Konferencián első díjas lett, s jogász diplomájával a kilenc legjobb, summa cum laude eredményt elért végzett között szerepel.

Állami ösztöndíjasként a jogi doktori iskola hallgatója leszek, s az Egyetem Jogtörténeti Tanszékén kezdődik oktatói, tudományos pályám – válaszolta a rokonok, az ünneplők gratulációja közepette kérdésünkre a frissdiplomás Enikő.

 

Szépvölgyi Enikő ünneplő család, barátok, rokonok gyűrűjében. (Fotó: Winkler Csaba)

A győri jogászképzés értéke a sokszínűség. A klasszikus igazságszolgáltatási szakterületek mellett a képzés erőssége a gazdasági, a közigazgatási, a nemzetközi terület is.

Az ünneplő családtagok, a rokonok, a barátok mellett a győri jogász szak egykori végzettjei közül többen is visszalátogatnak az avatási ünnepségen is az alma materbe. Dr. Sebő Dániel 2012-ben végzett, de a barátságok azóta is élő kapcsolatot jelentenek, s a nosztalgia is tovább erősíti a győri egyetemi kötődést a közigazgatásban dolgozó Dánielnél is.

Frissen végzett jogászdoktorok a Zsinagógában. (Fotó: Májer Csaba József)

Események

Vizsgaidőszak kezdete 2019. december 16.
Szenátusi Ülés 2019. december 16. 14:00 - 16:00
Egyetemi Ádventi Gyertyagyújtás 2019. december 16. 18:00 - 19:00
Téli ünnepi nyitvatartási rend 2019. december 21. - 2020. január 1.