Ezért szeretem a Széchenyi István Egyetemet – Szendrő Miklós

A Széchenyi István Egyetemet választani lehetőséget, kihívást és büszkeséget jelent – ezt szeretnénk bemutatni cikksorozatunkkal, amelyben egyetemi polgárok mondják el, miért szeretnek az intézményben tanulni és/vagy dolgozni.

2020. május 25. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek

Szendrő Miklós a Széchenyi István Egyetem duális járműmérnöki alapképzésében vesz részt harmadik éve: tervei szerint ősszel adja le diplomamunkáját, és a mesterképzésen folytatja tanulmányait. Elmondása szerint, amióta a győri egyetemre jár, egyre több lehetőséget kap.

 

Szendrő Miklós az Arrabona Racing Team mérnöke és pilótája.

„Mindenképpen a Széchenyi-egyetemre jelentkezem mesterképzésre is, hiszen amióta eldöntöttem, Budapest helyett a győri egyetemet választom, szinte minden nap kaptam valamilyen megerősítést arról, hogy jól döntöttem” – kezdte a Székesfehérvár melletti kis faluból származó hallgató, akit az egyetem festői elhelyezkedése, nyugodt környezete győzött meg középiskolásként a felvételisorrendről.

„Az egyik lehetőség hozta maga után a másikat. A duális gyakorlati helyemen, az Audi Hungaria Zrt.-nél kipufogószimulációval és fejlesztéssel foglalkoztam, amikor a második tanév elején meghallottam, hogy az egyik hallgatói csapat, az Arrabona Racing Team (ART) pont erre a területre keres mérnökhallgatót. Az ART-nél emellett pilótaként is kipróbálhatom magam szimulátorozás közben és versenyhelyzetekben is. Ennek köszönhetően találkozhattam egy gokartversenyeken telemetriai adatelemző szolgáltatásokat nyújtó csapat vezetőjével, aki együttműködést ajánlott nekem: nemrégiben például volt szerencsém egy dubaji versenyen dolgozni velük” – beszélt meseszerű tapasztalatairól Szendrő Miklós, aki keményen megdolgozik a sikerért.

A járműmérnök hallgató úgy látja, érezhetően profitált abból, hogy a győri egyetem szorosan együttműködik az ipari szereplőkkel. „A tanulmányaim során sokat jelent, hogy az elméleti tudásomat gyakorlati ismeretekkel támogathatom. A képzés gyakorlatközpontúsága, illetve az oktatók rugalmassága, támogatása és szakértelme mind hozzájárultak ahhoz, hogy fejlődjek és sikereket érhessek el” – emelte ki az ígéretes mérnökjelölt.

Szendrő Miklós az ART egyik pilótája.

Események

Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2020. szeptember 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.
Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.