Ezért szeretem a Széchenyi István Egyetemet – Hurtik Rita

A Széchenyi István Egyetemet választani lehetőséget, kihívást és büszkeséget jelent – ezt szeretnénk bemutatni cikksorozatunkkal, amelyben egyetemi polgárok mondják el, miért szeretnek az intézményben tanulni és/vagy dolgozni. Hurtik Rita hegedűművész szakos hallgatót kérdeztük.

Győr, 2020. június 22. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek

Hurtik Rita harmadéves hegedűművész hallgató a karantén ideje alatt gőzerővel készült az előtte álló felvételire. Számára egyértelmű volt, hogy a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karára is jelentkezik mesterképzésre. Hogy miért volt ebben olyan biztos? – erre voltunk kíváncsiak, de kérdezni sem kellett, magától fogott bele mondandójába.

Hurtik Rita

„Szeretek Győrben tanulni és élni! Ez a város magával ragadó, nem is beszélve az Egyetemi Hangversenyteremről, ahol művészhallgatóként napjaim nagy részét töltöttem. Jól érzem magam a kar családias, baráti légkörében: ilyen közegben igazán kibontakozhattam, amit ezúton is köszönök tanáraimnak, akik életre szóló tudással ajándékoztak meg. Bátran mondhatom, igazán jó tanáraink vannak. Hallgatótársaimmal kiváló csapatot alkotunk, szívesen töltöm velük időm nagy részét” – ecsetelte a szentgotthárdi lány, aki szabadidejében verseket is ír. Egyik művével nemrégiben benevezett az egyetem versíró pályázatára is, amelyen az előkelő harmadik helyezést érte el Úgy szeretnék veled lenni című költeményével.

Hurtik Rita annak is örül, hogy amikor Győrbe került, a kollégiumba is felvették. „Így részem lehetett az igazi egyetemi zsongásban, a bulikban, abban a színes kavalkádban, amit a széchenyis kollégista lét jelent. A szobák színvonalával is elégedett vagyok, jó érzés ilyen körülmények között tanulni és feltöltődni” – összegzett a művészhallgató.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.