Ezért szeretem a Széchenyi István Egyetemet – Gulyás Péter

A Széchenyi István Egyetemet választani lehetőséget, kihívást és büszkeséget jelent – ezt szeretnénk bemutatni cikksorozatunkkal, amelyben egyetemi polgárok mondják el, miért szeretnek az intézményben tanulni és/vagy dolgozni.

2020. június 1. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek

„Az egyetem keretet ad új, önálló életemnek. Megalapozhattam szakmai és baráti kapcsolataimat, illetve kezdődő karrieremet. Nem túlzás azt állítani, itt második családot kaptam” – fogalmazott a villamosmérnök mesterszakos Gulyás Péter, aki ma már a SZEnergy Team elektronikai részlegvezetője. Mint mondja, hogy idáig jusson, főként döntésein múlt: azon, hogy igent mondott a kínálkozó lehetőségekre.

Persze esetében is minden a felvételivel kezdődött. Hogy a villamosmérnöki képzést választja, számára nem volt kérdés, mint ahogy az sem, elköltözik a fővárosból. „Céltudatos voltam, tudtam, hogy Győrben nem lehet panasz a képzés színvonalára és idegen nyelveket jól beszélőként a választásnál a nyugati határ közelsége is fontos szempont volt. Gyorsan megszerettem a megyeszékhelyet: sokkal élhetőbb, mint Budapest. Mindig is tetszett, hogy természetközeli, jól kiépített az egyetemi városrész, hiszen mindent, ami kell az életemhez, egy helyen megtalálok. Öt és fél évig a kollégiumban laktam, amit szintén nagyon szerettem, mert olyan jó barátságok szövődtek a falakon belül, amelyek talán egy életre szólnak” – emlékezett a mérnökjelölt.

Gulyás Péter tanulmányai mellett részlegvezetője a SZEnergy Teamnek, amely a Széchenyi István Egyetem energiahatékony elektromos járművek fejlesztésével és építésével foglalkozó versenycsapata.

Gulyás Péter tanulmányai mellett közel három éve dolgozik energiahatékony és autonóm járműfejlesztőként az egyetemhez tartozó Járműipari Kutatóközpontban. A gyakornoki programnak köszönhetően olyan kutatásokba vonták be, amely alapján elkészíthette alapszakos diplomáját és tudományos több diákköri dolgozatát is. A felsorolás pedig itt valószínűleg nem ér véget. „Nagy dolog, hogy egy ilyen központ ennyire szorosan együttműködik az intézménnyel. Örülök, hogy lehetőséget kaptam itt, és testközelből megismerhetem az önvezető járművek fejlesztésének gyakorlati kihívásait. A program során látványosan fejlődtem szakmailag, ezért is javaslom a gólyáknak, hogy minél előbb csatlakozzanak hasonló programokhoz, amelyekből számos megtalálható a Széchenyi István Egyetemen” – ajánlotta.

Gulyás Péter a második diplomamunkája megírása előtt áll. Visszatekintve az eddigi egyetemi éveire, határozottan állítja, kiváló döntés volt a Széchenyi István Egyetemet választania. „Szaktársaimnak, oktatóimnak is köszönhetően olyan szakmai motivációt kaptam itt, amely kikövezte az utam és folyamatosan megerősít. Épp ezért azt tervezem, hogy a mesteroklevél megszerzése után belevágok a doktori iskola elvégzésébe is” – avatott be terveibe a hallgató.

Események

Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2020. szeptember 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.
Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.