Ezért szeretem a Széchenyi István Egyetemet – Görbe Polina

A Széchenyi István Egyetemet választani lehetőséget, kihívást és büszkeséget jelent – ezt szeretnénk bemutatni cikksorozatunkkal, amelyben egyetemi polgárok mondják el, miért szeretnek az intézményben tanulni és/vagy dolgozni. A frissen végzett logisztikai mérnök Görbe Polinával beszélgettünk, aki kifejtette, szerinte miért lesz előnyös a modellváltás, és miért vág neki a doktori iskolának Győrben.

Győr, 2020. július 7. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek

„A záróvizsgám pecsétje most szárad: végre elmondhatom, hogy mérnök vagyok, mint a szüleim” – csillant meg a szeme a logisztikai mérnök Görbe Polinának, aki szakmai teljesítménye és közösségi munkája miatt sokaknak ismerős lehet. Polina ugyanis eddig a Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzatának (EHÖK) gazdasági referenseként is tevékenykedett, elmondása szerint azért, mert szeretett volna segíteni hallgatótársainak. „Csak állni széttárt kézzel, hogy bocsi, de nem tudom a választ, az nem én vagyok. Segíteni akartam a többieknek, ezért is vállaltam ezt a tisztséget amellett, hogy évekkel ezelőtt már a gólyatáborban láttam, milyen klassz dolog a HÖK csapatába tartozni” – nosztalgiázott és közben visszaemlékezett, a kötődése az intézményhez már pesti gimnazistaként kialakult.

 

Görbe Polina számára a legnagyobb vonzerőt a Széchenyi István Egyetemen szövődő életre szóló barátságok, a megszerezhető szakmai tudás és a folyamatosan felkínált fejlődési lehetőségek adják. Fotó: Májer Csaba József

„Egy ismerősöm mutatta meg először Győr gyönyörű városát és a Széchenyi István Egyetemet. Átlagos hétköznap este volt, a kollégiumok mellett autóztunk, és az onnan kiszűrődő zajok hallatán már éreztem, itt a helyem. Ma pedig ott tartok, hogy elmondhatom, felvételt nyertem a doktori iskolába is” – mosolygott a TDK-n többször eredményes, mesterképzésen nemzeti felsőoktatási ösztöndíjas kiválóság, a Közlekedésmérnöki és Logisztikai Szakkollégium diákbizottságának elnöke. A titulusoknak pedig itt nincs vége, hiszen ezeken kívül elmondhatja magáról, hogy ő a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) Ifjúsági Tagozat tagozatvezető helyettese is. Tevékenységeivel célja, hogy megmutassa társainak, hogyan lehet kiaknázni a kínálkozó lehetőségeket, illetve szeretné elérni, hogy még több logisztikai konferencia és előadás elérhető legyen online, illetve a fővároson kívül, ami elősegítené a vidéki hallgatók részvételi arányának növekedését.

Az első győri autókázás óta hét év telt el, Görbe Polina pedig fővárosi kötődése, ott végzett szakmai gyakorlatai ellenére Győrben és a Széchenyin képzeli el a jövőjét köszönhetően a pezsgő hallgatói életnek, az itt kötött életre szóló barátságoknak, a felejthetetlen élményeknek, valamint a kínálkozó szakmai lehetőségeknek és oktatóinak.

Görbe Polina első látásra beleszeretett a Széchenyi István Egyetemen tapasztalható pezsgő hallgatói életbe. Fotó: Májer Csaba József

„Szeretem a Logisztikai és Szállítmányozási Tanszéket és hálás vagyok a szakkollégiumot vezető oktatóimnak is, akik végig vezettek az utamon. Az alapképzésben dr. Vöröskői Katát, a mesterképzésben dr. Bódis Tamást tekintem mentoromnak. Dr. Kuti Rajmundnak pedig nem lehetek elég hálás, hogy ösztönzött, írjam meg első tudományos cikkemet. A szakmai ismeretek átadásán felül oktatóimtól különböző projektekbe kaptam meghívást, amelyekben kamatoztathattam tudásom és bővíthettem ismereteim. Ez mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy jelentkeztem a Széchenyi István Egyetem Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolájába, ahol pedig azért fogok tanulni és kutatni, hogy tudásommal az ipari szereplőket segítsem – összegezte. – A Logisztikai és Szállítmányozási Tanszéken tapasztalt hozzáállásnak is köszönhető, hogy belekóstolhattam abba, ami az egyetemi polgárokra vár a modellváltás után. Itt ugyanis szerintem már ez a szemlélet uralkodik. Ezért is tekintek várakozással az augusztus 1. után várható egyetemi megújulásra, hiszen saját bőrömön tapasztaltam, milyen előnyökkel jár, ha az ember már hallgatóként ennyi lehetőséggel találkozik, tudását pedig téthelyzetekben kamatoztathatja.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.