ERICSSON KUTATÁS AZ 5G GAZDASÁGI HATÁSAIRÓL

Nettó 826 milliárd forinttal járulhat hozzá a következő években a magyar gazdasághoz az 5G technológia, ezzel is jelentősen segítve a koronavírus-válság utáni gazdasági fellendülést - derül ki az Ericsson kutatásából. Az 5G technológia terjedése már a járványügyi helyzet kialakulása előtt megkezdődött Európában, ám a válság idején az innovatív megoldások háttérbe szorultak. A gazdasági és technológiai fejlődés helyreállítását elősegítő fejlesztés minden informatikai eszközt érint.

A Digitális Fejlesztési Központ prioritást élvező területei közé tartoznak a mezőgazdaság, a virtuális valóság, az egészségügyi diagnosztika, valamint a látványsportok. A fókuszterületek fejlesztése, valamint új programok indítása az 5G technológia felhasználásával valósíthatók meg. Az agrárium területén a drónok irányítása és a speciális képalkotás feldolgozásának korszerűsítését segíti elő. A virtuális valóság (VR) bevezetése a látványsportok világába (Forma1, E-sport) valamint az egészségügyben jelenthet komoly előrelépést (műtéti előkészítés, telerehabilitáció, online egészségügyi szolgáltatások) A folyamatosan javuló kommunikációs lehetőségek és térségi lefedettség, amit az 5G biztosít, olyan újításokat teremt az egészségügyi szolgáltatásokban, amely kiemelkedően fontos a mindennapos betegellátásban.

A távközlési szolgáltatók bevonásával a Digitális Fejlesztési Központ keresi azokat a megoldásokat, amelyekkel a fejlődés a fókuszterületeken megvalósíthatók és fenntartják hazánk gazdasági fejlődését, mindeközben javítják a lakosság jólétének lehetőségeit. 

A Digitális Fejlesztési Központ támogatása a GINOP-3.1.1-VEKOP-15-2016-00001 projekt keretében valósul meg.

Események

Szakirányválasztás 2021. március 1. - 2021. március 6.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. március 5. - 2021. március 6.
Szenátusi Ülés 2021. március 15. 14:00 - 16:00