E-sport-bajnokság: kiderül, kik játszhatnak a döntőért

Véget értek a SZESE e-sport-szakosztály #StayAtHome Championship League of Legends és FIFA20 alapszakaszainak mérkőzései. Hétvégén kiderül, kik játszhatnak a döntőbe jutásért.

Győr, 2020. június 5. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek

Az egyetemi e-sport-bajnokság szervezőinek feltett szándéka volt az online versenysorozat megszervezésével, hogy a távoktatás idején is átélhessék a közösséghez tartozás élményét a Széchenyi István Egyetem hallgatói. „Nagy öröm, hogy sikerült elérnünk a célunkat, hiszen elmondhatjuk, hogy csapatszinten biztosan összefogja a bajnokság a játékosokat, akik komolyan veszik a meccseket, előtte is készülnek ezekre. Ezenkívül pedig sikerült fenntartanunk az érdeklődést, megtartani követőinket, akik hétvégéről hétvégére velünk szurkolnak a közvetítések közben és hozzászólásaikkal életben tartják a közösséget is” – mondta el érdeklődésünkre a bajnokság egyik szervezője, Szlotta Bence.

A SZESE e-sport-bajnokság állása az alapszakasz lezárulta után.

A pünkösdi hétvégén véget értek a League of Legends és FIFA 20 alapszakaszainak mérkőzései. Az eddigi fordulók alapján elmondható, hogy mindenki talált magának méltó ellenfelet, éppen ezért számíthatnak a twitch.tv/szeseesport nézői izgalmas összecsapásokra az előttünk álló hétvégén is, amelyek után eldől, mely csapatok játszhatnak a döntőbe jutásért. „Az ellenfelek már senkinek sem lesznek újak a következő fordulókban, ám kérdés, mennyit tanultak a játékosok az alapszakaszban. Most következik a bajnokság egyeneskieséses szakasza, amelyben a résztvevők az eddigi hibákat kijavítva állhatnak ki a csatatérre, így a rájátszás mérkőzései sokkal kiélezettebbek lesznek, ezért érdemes követni a következő hétvégék eseményeit” – vetette fel Szlotta Bence.

 

Vár a SZESE e-sport szakosztálya

Egy éve alakult meg a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE) e-sport-szakosztálya, amely a tavalyi kupaverseny után idén ingyenes, online bajnokságokat szervez a hallgatóknak. A SZESE szeretné szorgalmazni a Magyar Egyetemi Bajnokság és a nemzetközi Egyetemi Regionális Liga létrehozását is. A szakosztály vezetője ezért a bajnokság közben és után is keresi azokat a lelkes csapattagokat, illetve várja azoknak a hallgatóknak a jelentkezését, akik szeretnének jobban belekóstolni a magyar e-sport világába, kamatoztatnák tudásukat vagy versenyeken is kipróbálnák magukat. 

Események

Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2020. szeptember 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.
Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.