Bagossy Brothers, Follow The Flow, Punnany Massif – különleges szabadtéri koncertsorozat a Bridgeben

Bár idén – augusztus utolsó két hetétől eltekintve – elmarad a fesztiválszezon, a Bridge gondoskodik arról, hogy a győriek ne maradjanak szabadtéri koncertek nélkül: a klub udvarán július 9-től augusztus 8-ig a magyar könnyűzene színe-java megfordul majd, köztük olyan fellépők is, mint a Bagossy Brothers Company vagy a Follow The Flow. Ahhoz, hogy ez a különleges nyári bulisorozat megvalósulhasson, a csillagok valószínűtlen együttállása és a szervezők bátorsága kellett – többek között erről beszélgettünk a szórakozóhely üzletvezetőjével, Németh-Bende Péterrel.

Győr, 2020. július 8. – Horváth Márton, SZEhírek

Mi volt a Bridge terve tavaszra, mielőtt jött a koronavírus?

Természetesen az egyetemi napok lett volna a tavasz csúcseseménye. Nos, ez egy az egyben elmaradt. Volt olyan fellépő, akivel későbbi időpontban egyeztünk meg, például áttettük a koncertet a gólyabálra vagy a jövő évi SZEN-re. Volt olyan is, akivel abban maradtunk, hogy beszélünk később, amint tisztán látunk és megpróbáljuk pótolni a bulikat. Szerencsére mindenki pozitívan reagált.

Nyilván néhány klubkoncertet is törölni kellett.

Igen, mind a szerdai, hallgatóknak szánt eseményeket, mind a hétvégi, elsősorban városi publikumnak szóló rendezvényeket áttoltuk a következő félévre. Nyilván amiket eredetileg is arra az időszakra terveztünk, azok mellé. Tehát rendkívül sűrű őszre lehet számítani programok tekintetében.

Ezek szerint a hamarosan kezdődő nyári koncertsorozat nem a korábban lekötött fellépések pótlását jelenti.

Nem, ez teljesen független történet. Egy hirtelen ötletből indult az egész. Amikor engedélyezték, hogy ötszáz fő alatt lehet tömegrendezvényeket tartani, kitaláltuk, hogy csináljunk egy szabadtéri színpadot az udvaron. Felkerestem ezzel a koncepcióval pár zenekart és nagyon jól fogadták. Hamar meg is egyeztünk mindenkivel. Futótűzként terjedt a hír, sorra jöttek a megkeresések a fellépők részéről. Végül tizenöt koncertet kötöttünk le, de lehetett volna kétszer ennyi is.

A Bridge Garden megidézheti a SZEN hangulatát. Képünkön a Brains 2019 áprilisában. (Fotó: Májer Csaba József)

Milyen szempontok alapján választottatok a fellépők közül?

Fontos volt, hogy tudjunk bővülni. Tehát ha például engedélyezik a nyolcszáz fős koncerteket, akkor a zenekarok közönsége meg tudja tölteni ezt a keretet is. Másrészt próbáltuk úgy összeállítani a programot, hogy változatos legyen, hogy minél többen megtalálják benne a kedvencüket. Sokatmondó, hogy a Depressziótól a Margaret Islandig húzódik a stíluspaletta.

Volt már valaha nyáron ennyi koncert a Bridgeben?

Soha. Nem is volt rá lehetőség, hiszen a nyár fesztiválszezon, a zenekarok ilyenkor nem klubokba jönnek. Sokkal nagyobb közönséghez tudnak eljutni ilyenkor, mint évközben. Ez most azért valósulhatott meg, mert az idei különleges év a koronavírus miatt. Már lehet koncerteket tartani, de még nincsenek fesztiválok. Mi ezt a másfél hónapos időszakot próbáltuk kitölteni.

Hogy képzeljük el a Bridge Gardent?

A Bridge udvarán felállítunk egy színpadot, itt lesznek a programok. A hátsó teraszunkon a pult működni fog, emellett még egy büfékocsival is készülünk, hogy ki tudjuk szolgálni a vendégeket.

Sátor is lesz, mint az egyetemi napokon?

Nem szerettük volna bezárni a koncerteket, így nem lesz sátor. Szabad ég alatt lesz minden. Áprilisban még szeszélyes az időjárás, ezért akkor fedett küzdőterünk van, de most bízunk benne, hogy nem lesz rossz idő.

Lesz diszkó is a belső térben?

A város lakosságára való tekintettel a koncerteket legkésőbb este tízkor befejezzük. Tervezzük, hogy egyes pénteki vagy szombati napokon bent is lesz program, hogy aki maradna szórakozni a koncertek után, ne kelljen rögtön hazamennie. Erről még biztos információt nem tudok mondani, jelenleg is dolgozunk az ügyön.

 

Szerda délelőtt már készült a szabadtéri színpad a Bridge udvarán. (Fotó: Májer Csaba József)

Ha beválik ez a koncepció, jövő nyáron is várható hasonló koncertsorozat?

Fontos tudni, hogy a mostani speciális helyzet, amikor nincsenek fesztiválok nyáron. Ha lennének, biztosan nem tudtunk volna ilyen sok koncertet szervezni a Bridge udvarára. Nyilván akkor máshogy alakulna a „matek” is, hiszen nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nyáron általában a zenekarok nagyobb gázsit kérnek, amit nem feltétlenül tudunk fedezni a jegyárakkal. Mindenesetre erről majd a mostani tapasztalatok birtokában kell dönteni.

Van még olyan hely a közelben, ahol próbálkoznak szabadtéri koncertekkel?

A megyében nem tudok ilyesmiről. Az AlteRába Fesztivál helyszínén lesz egy szabadtéri színpad, emellett Veszprémet és Pécset tudom mondani. Nagyobb városokban azért előfordul hasonló kezdeményezés, de Budapesten kívül ilyen mennyiségű koncertet, mint nálunk, nem tudok említeni.

 

 

A teljes nyári koncertlista a Bridge Gardenben:

 • 2020.07.09. - Bagossy Brothers Company
 • 2020.07.10. - Bagossy Brothers Company
 • 2020.07.11. - Kiscsillag
 • 2020.07.17. - Road
 • 2020.07.18. - Aurora
 • 2020.07.23. - Brains
 • 2020.07.24. - Junkies Akusztik
 • 2020.07.25. - Hooligans
 • 2020.07.26. - Honeybeast
 • 2020.07.30. - Wellhello, Follow The Flow
 • 2020.07.31. - Punnany Massif
 • 2020.08.01. - Alvin és a mókusok
 • 2020.08.02. - Margaret Island
 • 2020.08.07. - Depresszió
 • 2020.08.08. - Blahalouisiana

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.