Az egyetem ebéddel segíti nyugdíjas korú kollégáit

Jutányos áron, házhoz szállítással kaphatnak ebédet a Széchenyi István Egyetemtől a 65 év feletti, volt és jelenlegi kollégák a veszélyhelyzet idején. Az intézmény célja a támogatással az, hogy a koronavírus szempontjából különösen veszélyeztetettnek számító korosztály tagjai minél kevesebbszer hagyják el otthonukat, s így megőrizzék egészségüket.

Győr, 2020. március 26. – Hancz Gábor, SZEhírek

A Széchenyi István Egyetem vezetése, dr. Földesi Péter rektor és dr. Filep Bálint kancellár, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete támogatásával úgy döntött, megszervezi, hogy az intézmény 65 év feletti aktív (közalkalmazotti státuszú) és ma már nyugdíjas, Győr és Mosonmagyaróvár közigazgatási területén élő munkatársai és párjaik a rendkívüli veszélyhelyzet idején naponta meleg főételhez jussanak. A kedvezményes, 500 forint/adag áron kérhető ebédet házhoz szállítással kapják meg azok, akik igénylik. A feladatra öttagú munkacsoport jött létre dr. Galli Csaba vezetésével, aki kérdésünkre elmondta: az egyetem rendkívül fontosnak tartja, hogy segítse jelenlegi és egykori idős munkavállalóit.

 

Dr. Galli Csaba (fotó: Májer Csaba József)

„A mostani járvány idején különösen lényeges, hogy a hatvanöt év feletti, veszélyeztettnek számító korosztály tagjainak minél kevesebbszer kelljen elhagyniuk otthonukat, hogy csökkentsék megbetegedésük kockázatát” – hangsúlyozta a szakszervezet helyi alapszervezetének volt vezetője. Hozzátette: ezért született meg a mostani döntés, ráadásul az egyetem munkatársai vállalták, hogy nemcsak a hétköznapokon, hanem a hétvégéken is házhoz szállítják az ebédet.

A lehetőséggel elméletileg csaknem 350 család élhet. Közülük azokat, akiknek rendelkezésre állt a telefonszámuk, felhívták, tájékoztatva őket a programról, emellett a helyi és megyei nyomtatott és online sajtóban is közzétették a részleteket. Nagyon sokan örömmel fogadták az egyetem ajánlatát. A heti menü és további információk az uni.sze.hu/nyugdijasok oldalon tekinthetők meg.

Dr. Szauter Ferenc, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete egyetemi alapszervezetének vezetője ugyancsak azt hangsúlyozta, hogy a mostani helyzetben nagyon fontos az idős, aktív és már nyugdíjas oktatók, munkatársak segítése, akik sokat jelentenek az intézmény számára.

„Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam: az egyetem március 23-val kitűnően állt át a távoktatásra, amiért valamennyi kolléga dicséretet érdemel – fogalmazott dr. Szauter Ferenc. – Az intézmény a jelenlegi nehéz helyzetben is figyelmes, toleráns, stabil, jó munkahely, erős célokkal. Ennek is köszönhető, hogy az új oktatási módszerre való váltás ilyen jól sikerült.”

Dr. Szauter Ferenc (fotó: Májer Csaba József)

Események

Gyerekegyetem 2020 2020. június 22. - 2020. június 26.
Vizsgaidőszak vége 2020. június 27.
Szenátusi Ülés 2020. június 29. 14:00 - 16:00