Ahogy Győrben, úgy az egyetemnél is fizetős lesz a parkolás

A kormány intézkedésével összhangban július 2-tól újra fizetőssé válik a parkolás a győri Széchenyi István Egyetem campusán azokon a részeken, ahol márciusban vált díjkötelessé a várakozás. A feltételek nem változnak a korábbiakhoz képest.

Győr, 2020. június 25. – Hancz Gábor, SZEhírek, fotók: Májer Csaba József

A Széchenyi István Egyetem idén márciusban vezette be a fizetős parkolást a győri campus területén található, sorompóval el nem zárt részeken. Zömmel az Új Tudástér épület, az Egyetemi Csarnok és a kollégiumok mellett találhatók ilyenek. A döntés oka dr. Kovács Zsolt főigazgató tájékoztatása szerint az volt, hogy az ingyenes várakozás lehetőségét kihasználva nagyon sokan hagyták autójukat az intézménynél olyanok, akik belvárosi munkahelyükre igyekeztek vagy ügyeiket intézték a központi városrészben. Emiatt egyre több munkatárs és hallgató csak nagyon nehezen talált helyet.

A kormány ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt az ország egész területére ingyenessé tette a parkolást április 6-tól. Július 2-tól újra fizetőssé válnak az érintett felszíni parkolók hazánkban, így a győri egyetemnél találhatók is. A feltételek nem változnak a korábbiakhoz képest. Parkolási díjat fizetni hétköznapokon 8 és 18 óra, valamint az évközi rendhez igazodva szombaton 8 és 14 óra között kell, más időszakokban – valamint nagyszombaton – pedig ingyenes lesz a várakozás. A tarifa változatlanul 200 forint/óra.

Az egyetemi munkatársak és hallgatók kedvezményes bérletet válthatnak erre a területre, fél évre 2500 forintért, egy évre 3900 forintért. A május 31-ig megvásárolt féléves bérletek meghosszabbított ideig, 2021. február 28-ig érvényesek, míg az évesek érvényességi ideje marad 2021. szeptember 30. A bérletek nem érvényesek a P6 parkolózónára, azaz a Hédervári út–Szövetség utca–Rónay Jácint utca kereszteződésében lévő körforgalom melletti parkolószigetre, ott csak rövid ideig, legfeljebb egy óráig lehet várakozni, ami csupán egyszer hosszabbítható meg. Az egyetem ezzel kívánja segíteni a postára érkezőket és a közeli szolgáltatásokat igénybe vevőket.

A fizetőparkolók üzemeltetésének lehetőségét a nyílt beszerzésen kiválasztott Győr-Szol Zrt. végzi, amely egyébként a városban másutt is ellátja ezt a feladatot.

Az Új Tudástér melletti parkolókat is érinti az intézkedés.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.