A Széchenyi Egyetem együttműködési megállapodást kötött az amerikai Marymount Egyetemmel

Az arlingtoni Marymount Egyetem delegációja látogatott az elmúlt napokban a Széchenyi István Egyetemre. Megbeszéléseket folytattak a jövőbeli lehetőségekről, a közös képzésekről és kutatásokról ugyanúgy, ahogy a hallgatói és oktatói csereprogramokról, konkretizálva a két intézmény között márciusban kötött megállapodást.

Győr, 2019. október 7. - Kaszás Fanni

Tavasszal a Széchenyi István Egyetem delegációja az arlingtoni Marymount Egyetemre látogatott, ahol együttműködési megállapodást írt alá Dr. Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese, és Dr. Irma Becerra, a Marymount Egyetem újonnan kinevezett rektora.

A Marymount Egyetem küldöttsége a Széchenyi Egyetem vezetőivel a győri campuson.

Az 1950-ben alapított Marymount Egyetem egy magán katolikus egyetem Arlingtonban, Virginiában, ami képzéseiben elsősorban az üzleti élet, az IT, az egészségügy és a bűnüldözés területei fókuszál. A győri látogatás során a két egyetem vezetői, boardtagjai és oktatói megvitatták a hallgatói és oktatói csereutak, a közös képzések és kutatások, valamint az egyéb együttműködések feltételeit és lehetőségeit.

A két egyetem közötti együttműködés megvitatásán túl az amerikai delegáció látogatást tett az Audi Hungariánál. Ezt követően Fekete Dáviddal, Győr alpolgármesterével folytattak megbeszélést, majd Veres András megyéspüspökkel találkoztak. A delegáció ezt követően ellátogatott a Pannonhalmi Főapátságra, ahol Juhász-Laczik Albinnal, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium igazgatójával és Hortobágyi Cirill főapáttal találkoztak.

A látogatás harmadik napján „Criminal Justice” workshopot tartottak, amit Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora nyitott meg, és ahol Szili Katalin miniszterelnöki megbízott is előadást tartott.

Habár a Marymount Egyetem kisebb intézmény, mint a Széchenyi István Egyetem, a struktúrájuk hasonló, és hasonlóan a magyar partnerhez, a nemzetközi kapcsolatokat és a kooperációt működésük fontos irányelvének tartják. A nemzetköziesítés a Széchenyi István Egyetemnek is alapvető része, és az intézmény egyik legfontosabb célja, hogy ebből a szempontból is élenjárjon a hazai egyetemek között.

 

Látogatás a Pannonhalmi Főapátságon.

 

Dr. Irma Becerra és Szili Katalin a Criminal Justice workshopon.

Események

Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. február 28. - 2020. február 29.
Egyetemi szerver leállás 2020. február 29. 08:00 - 12:00
Szakirányválasztás 2020. március 2. - 2020. március 7.