A munkaerő megtartásában varázsereje lehet a párbeszédnek

A Széchenyi István Egyetem nagyon erős kihatását mutatja, hogy a nyugat-dunántúli régió gépjárműiparának egyik meghatározó szereplője, a szombathelyi BPW-Hungária Kft. minden harmadik mérnöke Győrből került ki. Ugyanúgy, ahogy a cég HR-vezetője, és ügyvezetője is. A kötelező szakmai gyakorlatokra érkező hallgatók fele, a gyakornoki programban rész vett diákok harmada egyaránt széchenyis volt az elmúlt években. Novák Tiborral, a BPW HR-vezetőjével a munkaerőpiac aktuális kérdéseiről is beszélgettünk.

Győr, 2019. augusztus 30. – SZEhírek, Nyerges Csaba

„Autógépész üzemmérnök, műszaki tanár szakon végeztem 1987-ben a KTMF-en. Oktatóinktól a szakmai ismereteken túl tisztességet, becsületet, pontosságot, emberséget kaptunk útravalóul. A tanárképzésben megszerzett pszichológiai, módszertani tudást a HR-területen napi szinten tudjuk a gyakorlatban alkalmazni jelenleg is. Ha nem is minden évben, de rendszeresen össze szokott jönni az évfolyamunk, legutóbb Szekszárdon találkoztunk, a diploma megszerzése óta tartjuk a kapcsolatot egymással ” – mondja Novák Tibor.

„A dolgozókat meg kell hallgatni, és az általuk felvetett észrevételekre időben reagálni” – tanácsolja Novák Tibor.

A magyar HR-szakma elismert képviselőjének első munkahelye a győri Rába gyár ikonikus oktatóközpontja volt a Dunakapu téren. Olyan környezetbe került a nyolcvanas évek második felében, ahol fényévekkel megelőzték a korukat. Már akkoriban oktatták például a robottechnikát, színvonalas volt a nyelvtanítás, és saját könyvtárral rendelkezett a központ. Nagyon inspiráló hely lehetett egy kezdő munkavállalónak.

„Később, még ugyancsak a korábbi, rábás kapcsolataim révén az induló, szentgotthárdi General Motors beruházás alapító csapatának részese lehetettem. Szép pályát ívelő, 16 évig tartó időszak volt. 2007 óta dolgozom a szombathelyi BPW-nél, ahová HR-vezetőként vettek fel” – foglalja össze az elmúlt évtizedeket Novák Tibor.  

Nemrég vált a közbeszéd részévé, hogy a szakképzett munkaerő folyamatos biztosítása milyen nagy gond, holott szerinte nem újkeletű problémáról van szó. Akik a humánerőforrás gazdálkodás szakterületén dolgoznak, pontosan tudják, hogy tizenöt-húsz éve sem volt könnyű jó szakembereket találni.

„A szakképzett munkaerő utánpótlásának biztosítása érdekében létrehoztunk a BPW-nél egy saját tanműhelyt, még tíz évvel ezelőtt. Többféle szakmát oktatunk, szakmai képzések, szakmunkásképzések zajlanak nálunk. Illetve nagyon szorosra fűztük a kapcsolatot a környező egyetemekkel, így a győri Széchenyivel is. A mérnökorientált képzési programokban, mint például a practingban már a kezdetektől részt vettünk. Az első duális gépészmérnök-képző program pilot projektjében szintén közösen vállaltunk részt a győri egyetemmel. Közben itt helyben, a Szombathely vonzáskörzetében működő nagyvállalatokkal együtt megvalósítottuk a helyi duális gépészmérnökképzést” – avat a részletekbe Novák Tibor.

Azt tapasztalták Szombathelyen, hogy a gyakornoki programok kiemelkedő szerepet játszanak a mérnökutánpótlásban. A BPW új, diplomás munkatársainak nyolcvan százaléka is a gyakorlati programokban részt vett hallgatókból kerül ki.

„Ausztriával versenyezni munkabérben nem lehet. A munkafeltételek, a munkakörülmények, a korrektség, a munkaügyi szabályok betartása jelenthet számunkra versenyelőnyt. Az is, hogy nem kell naponta messzire utazni. Ugyanígy a kiszámíthatóság, a biztonság, a hosszútávú tervezhetőség. Amúgy pedig nem lehet kerítést húzni az osztrák határra, aki akar, elmegy.  Mégis, a párbeszédnek varázsereje lehet egy-egy cégnél. A dolgozókat meg kell hallgatni, és az általuk felvetett észrevételekre időben reagálni. Az ebből fakadó intézkedések sora és a juttatási rendszer bővítése végül olyan munkahelyi légkörhöz vezethet, amiben valóban szívesen dolgoznak a kollégák” – világít rá Novák Tibor.

A BPW jó példa arra, hogy egy nemzetközi cégcsoport termékfejlesztő központja Magyarországon is kiépülhet. A vontatott jármű-futóműveket és felfüggesztési rendszereket, valamint agrár-gépipari termékeket gyártó vállalat egyre inkább az egyedi igények kiszolgálására, az egyedi gyártásra fókuszál, és az ehhez szükséges know-how Szombathelyen összpontosul. A gyakornoki programjukban az elmúlt bő tíz évben száz hallgatót fogadtak, csaknem harmadukat Győrből. A kötelező szakmai gyakorlatokon 117 hallgató vett részt, és minden második a Széchenyi-egyetemről érkezett. A BPW 1459 fős létszámából 235-en rendelkeznek felsőfokú műszaki végzettséggel, harmaduk a győri egyetemen szerezte meg a diplomáját.

„Nem állunk meg itt, a kapcsolatot tovább szeretnénk bővíteni a Széchenyi István Egyetemmel. Most például cégünk egy kiállítási darabját helyezzük el a győri campuson, a laborfolyosón, hogy minél több hallgató megismerkedhessen azzal, mivel is foglalkozunk, és szeretnénk, ha potenciális, jövőbeli munkahelyként tekintenének továbbra is a vállalatunkra” – bizakodik Novák Tibor.

Események

Vizsgaidőszak kezdete 2019. december 16.
Szenátusi Ülés 2019. december 16. 14:00 - 16:00
Egyetemi Ádventi Gyertyagyújtás 2019. december 16. 18:00 - 19:00
Téli ünnepi nyitvatartási rend 2019. december 21. - 2020. január 1.