Ezért szeretem a Széchenyi István Egyetemet – Szendrő Miklós

Ezért szeretem a Széchenyi István Egyetemet – Szendrő Miklós

A Széchenyi István Egyetemet választani lehetőséget, kihívást és büszkeséget jelent – ezt szeretnénk bemutatni cikksorozatunkkal, amelyben egyetemi polgárok mondják el, miért szeretnek az intézményben tanulni és/vagy dolgozni.

2020. május 25. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek

Karanténsztorik a versek mögött

Karanténsztorik a versek mögött

A napokban kiderült, ki muzsikált a legeredményesebben a Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzata által hirdetett egyetemi versíró pályázaton. Cikkünkben lerántjuk a leplet a szerzőkről, akik beengedtek műveik születésének kulisszái mögé.

Győr, Mosonmagyaróvár, 2020. május 24. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek, grafika: Májer Csaba József

Jelentkezz mentornak külföldi hallgatók mellé!

Jelentkezz mentornak külföldi hallgatók mellé!

Mentorokat keres külföldi hallgatók mellé a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a Széchenyi István Egyetemen. Másokon segíteni jó érzés, ráadásul a csatlakozók gyakorolhatják az angol nyelvet, más kultúrákat ismerhetnek meg és új kapcsolatokra tehetnek szert.

Győr, 2020. május 22. – Hancz Gábor, SZEhírek

Techtogether: továbbra is élmezőnyben a széchenyis csapatok

Techtogether: továbbra is élmezőnyben a széchenyis csapatok

Jól szerepeltek a Széchenyi István Egyetem csapatai a Techtogether mérnöki versenyen: az Arrabona Racing Team a második, a SZEnergy az ötödik, a SZEngine pedig a hatodik helyen végzett. A megmérettetésen a hazai egyetemi járműépítő csapatok színe-java képviseltette magát, így a sorrend presztízsértékűnek tekinthető.

Győr, 2020. május 21. – Horváth Márton, SZEhírek

Mesélnek a képek: amikor a „D” előadó tornaterem volt

Mesélnek a képek: amikor a „D” előadó tornaterem volt

Időutazásra invitál a Széchenyi István Egyetem fejlődését megörökítő fotóival dr. Simon József, aki személyes érintettsége okán a testnevelés- és a kollégium-infrastruktúra fejlődését bemutató képeket küldött a retró fotópályázatra. Ha az ön albumjaiban is lapul kép az egyetemről, még nem késő pályázni: a beküldési határidő május 31.

Győr, 2020. május 20. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek, Fotók: dr. Simon József

Népszerű a külföldi hallgatók körében a Széchenyi-egyetem

Népszerű a külföldi hallgatók körében a Széchenyi-egyetem

A Széchenyi István Egyetem hallgatói olyan intézménybe járhatnak, ahol a hallgatói közösséget ötvennél több ország diákjai alkotják, s amely már a QS és a Times Higher Education listájára is felkerült – többek között ez hangzik el azokban a videókban, amelyek a napokban kerültek fel az egyetem YouTube-csatornájára a nemzetköziesítés terén elért eredményekről.

Győr, 2020. május 20. - Hancz Gábor, SZEhírek

A Magyar Turisztikai Ügynökség „Kiemelt Partnere” lett a Famulus Hotel

A Széchenyi István Egyetem oktatószállodája, a Famulus Business Hotel a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán két kategóriában, konferenciaszállodaként és rendezvényhelyszínként is elnyerte a Kiemelt Partner minősítést, visszaigazolva ezzel az egyetem, a Turizmus Tanszék és a szálloda elmúlt időszakban végzett kiemelkedő, közös munkáját.

Győr, 2019. szeptember 12. – Ny. Cs.

A Magyar Turisztikai Ügynökség  hiánypótló minősítő eljárásként tizennégy kategóriában hirdette meg Kiemelt Partner programját, lefedve ezzel szinte a teljes magyar turisztikai szakmát. Az MTÜ célja a pályázati kiírással az volt, hogy egységesítse a B2B szegmensben az együttműködés feltételeit, és kibővítse a rendszerhez csatlakozni kívánó szakmai partnerek körét. Utazási irodák, rendezvényhelyszínek, szállodák, innovatív turisztikai szolgáltatók egyaránt pályázhattak.

A Famulus menedzsmentje: Nagy Imre, Hideg Judit, Matesz-Németh Mária, Nagy-Keglovich Júlia. Fotó: Májer Csaba József

A Pályázatokat a Magyar Turisztikai Szövetség által meghívott szakmai grémium bírálta el, amelynek tagjai voltak többek között a Magyar Fürdőszövetség, a MABEUSZ, a MARESZ, az MSZÉSZ, az MTÜ, a MUISZ, a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a SKAL kijelölt döntéshozói.

„Két kategóriában, rendezvényhelyszínként és konferenciaszállodaként is pályáztunk, és mindkét területen elnyertük a „Kiemelt Partner” címet.  Mindez visszaigazolja az egyetem, a Turizmus Tanszék és a szállodánk munkatársainak összehangolt innovációs munkáját, a szakirányú képzéseken tanuló hallgatók aktív, gyakorlatorientált bevonását. A kiemelt partnerség egyrészt tovább bővíti a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Széchenyi-egyetem eddig is kiváló együttműködését, másrészt marketing előnyöket és nagyobb láthatóságot ad szállodánknak országos szinten, versenyelőnyt, piaci előnyt biztosítva számunkra. Hozzájárul a Famulus még minőségibb pozicionálásához. A cím az új partnereinknek is garanciát jelenthet arra, hogy kiemelkedő színvonalú szolgáltatásokra  számíthatnak nálunk” – nyilatkozta megkeresésünkre a szálloda menedzsmentjéből  Nagy-Keglovich Júlia és Matesz-Németh Mária.  

A Famulus Business Hotel szeptembertől bekapcsolódik a duális képzésbe is. Két széchenyis turizmus-vendéglátás szakos hallgató kezdheti meg így felsőfokú tanulmányait, három és fél év során jártasságot szerezve a szállodaipar minden részterületén. Mire megkapják diplomájukat, átfogó gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek majd, és nagy szakmai rutinnal léphetnek a munkaerőpiacra.

Események

Gyerekegyetem 2020 2020. június 22. - 2020. június 26.
Vizsgaidőszak vége 2020. június 27.
Szenátusi Ülés 2020. június 29. 14:00 - 16:00