A magyar sporttudomány a Széchenyi István Egyetemre költözött

Az Országos Sporttudományi Kongresszust a Széchenyi István Egyetemen rendezte meg az Egészség- és Sporttudományi Kar közreműködésével a Magyar Sporttudományi Társaság a napokban. A több száz érdeklődőt vonzó tudományos rendezvényen a résztvevők sportszakmai és sporttudományi előadásokon ismerkedhettek meg a hazai kutatások legfrissebb eredményeivel.

2020. szeptember 4. - SZEhírek

Nem túlzás azt állítani, hogy a magyar sporttudomány három napra Győrbe, illetve a Széchenyi István Egyetemre költözött az intézményben szeptember 2-4. között megrendezett Országos Sporttudományi Kongresszusnak köszönhetően. Az első napon megtartott hat plenáris előadáson túl – három szekciósorozatban: társadalom- és természettudomány, illetve e-poszter –, további 150 előadás és úgynevezett rövid szóbeli prezentáció hangzott el, melyek összefoglalóit, kivonatait egy több mint százoldalas, a Magyar Sporttudományi Szemle külön számaként megjelenő kiadványban jelentette meg a Magyar Sporttudományi Társaság.

 

A kongresszuson egyetemközi eszmecserékre is bőven nyílt lehetőség. Máté Tünde a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa a hazai rendezésű sportrendezvények hatásairól és azok örökségéről tartott előadást pénteken a Menedzsment Campuson.  Fotó: Májer Csaba József

Az idei XVII. országos kongresszuson is a „Sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában” mottó szellemében kerültek terítékre a sporttudomány területeit lefedő témakörök, a természettudományos kutatási eredményektől a társadalomtudományi vizsgálatok, elemzések bemutatásáig. Ezek között – a Széchenyi István Egyetemre jellemző szemléletmóddal összhangban – helyet kapott például a sport-innováció és az egyetemi sport is.

További érdekeség, hogy a résztvevők itt foghatták kezükbe előszőr a trianoni békediktátum 100. évfordulójára a társaság gondozásában megjelentetett reprezentatív, exkluzív kiadványt, mely A trianoni békediktátum hatása a magyarság sportjára címet viseli. 

A rendezvénysorozaton mutatták be A trianoni békediktátum hatása a magyarság sportjára című kiadványt is. Fotó: Májer Csaba József


A kongresszus fővédnökei

A rendezvény fővédnökségét dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztérium Sportért Felelős államtitkára, prof. dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, dr. Nagy Sándor, a Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Kar dékánja, prof. dr. Földesi Péter rektor és dr. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke töltötte be.

Események

Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2020. szeptember 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.
Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.