SZEhírek

Műholdas labort avattak a Távközlési Világnapon

A Távközlési Világnap alkalmából immáron 10. alkalommal rendezett szakmai szimpóziumot a Széchenyi István Egyetem. A több mint négyszáz résztvevőt vonzó rendezvény részeként adták át az NMHH által támogatott hírközlési laboratóriumot és a Dr. Magyari Endre díjat. A plenáris előadások sorában elhangzott, hogy bő negyedszázad múlva eljuthatunk a technológiai szingularitáshoz, amikor az AI fejlettsége eléri és meghaladhatja az emberi intelligenciát.

Győr, 2019. május 17. – SZEhírek, Nyerges Csaba, fotó: Májer Csaba József

Tovább

Mobiltörténelmet írt a Telenor az egyetemmel az 5G hálózaton

A Széchenyi István Egyetemmel kötött együttműködési megállapodás részeként a Telenor az országban elsőként Győrben állította fel és kapcsolta be a két bázisállomásból álló ötödik generációs, valós, élő 5G teszthálózatát. Az egyetemen tartott rendezvényen kereskedelmi forgalomba hozott 5G-képes telefonokkal valódi 5G-hálózaton először bonyolítottak le 5G videóhívást, mobiltörténelmet írva ezzel.

Győr, 2019. május 15. – SZEhírek, Nyerges Csaba, fotó: Májer Csaba József

Tovább

A szép időskorhoz meg kell őriznünk önbecsülésünket

„Egészségesnek lenni, egészségesen élni divat vagy kényszer a XXI. században?” – tette fel a kérdést a Nyugdíjasegyetem legutóbbi előadásán Kovácsné Dr. Tóth Ágnes, az Egészség- és Sporttudományi Kar több mint húsz éves kórházi gyakorlattal rendelkező egyetemi docense. Válaszaira végül elismerő, ütemes tapsot kapott a Széchenyi István Egyetemre érkezett több mint ezer szépkorú hallgatótól.

Győr, 2019. május 15. – SZEhírek, Nyerges Csaba, fotó: Májer Csaba József

Tovább

Henry Kissinger – Fehér házi éveim: bővült a Tudásközpont könyvműhelye

Az Antall József Tudásközpont (AJTK) könyvműhelyének gondozásában megjelent „Henry Kissinger - Fehér házi éveim című” három kötetes emlékiratát pódiumbeszélgetés keretében mutatták be a Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campusában. Dr. Stumpf István alkotmánybíróval, egyetemi tanárral és Dr. Grúber Károllyal, a KKM Közös Kül- és Biztonságpolitikai Főosztályának vezetőjével, egyetemi tanárral Dr. Baranyi Tamás Péter, az Antall József Tudásközpont kutatási vezetője beszélgetett.

Győr, 2019. május 14. – SZEhírek, Nyerges Csaba

Tovább

Események

Nyugdíjas Egyetem 5. előadás 2019. május 20. 10:00 - 11:00
FRENÁK PÁL WORKSHOP 2019 2019. május 20. 14:00 - 16:30
Election Night tanszéki rendezvény 2019. május 26. 18:30 - 20:00