SZEhírek

A demokrácia fája és a Winter Seminar

A Széchenyi István Egyetemen évről évre a tél végén, kora tavasszal megrendezett Winter Seminar olyan, mint egy igazi örömzene. Fiatal jogászok jönnek össze ilyenkor a világ minden tájáról, de elsősorban Közép- és Kelet-Európából, és olyan dolgokat vitatnak meg közösen, hogy például a demokrácia, a jogállamiság, a pluralizmus miként is értelmezhető régiónkban? Előadásokat hallgatnak, és maguk is előadhatnak. Repül ilyenkor az idő.

Győr, 2019. március 19. – SZEhírek, Nyerges Csaba

Tovább

Az automatizálási szorongásról az ENSZ munkaügyi konferenciáján Győrben

A Széchenyi István Egyetem és a Magyar ENSZ Társaság „A munka jövője és a jövő foglalkoztatása” címmel rendezett konferenciát a Management Campus új épületében Győrben. Az előadások fókuszában a negyedik technológiai- és a harmadik információs forradalom lehetséges munkaerőpiaci következményei álltak. A rendezvény a „Mobile United Nations Academy” (Mobil ENSZ Akadémia) konferenciasorozat keretei között valósult meg.

Győr, 2019. március 18. – SZEhírek, Nyerges Csaba, fotó: Májer Csaba József

Tovább

Aréna vagy színház? Parlamentek Londontól Pekinging a Nyugdíjasegyetem évadnyitóján

A törvényhozás épülete sokat elárul az adott ország önképéről, történelméről, sőt, akár demokráciájának minőségéről is – ebből az esszenciális gondolatból kiindulva barangolhatta be a világ parlamentjeit nyugattól keletig a szépkorú közönség a Nyugdíjasegyetem tavaszi szemeszterének nyitóelőadásán. A Széchenyi István Egyetem, a Kisalföld és a Pannon Nyugdíjas Egyesület jóvoltából immár tizenhetedik (!) félévét taposó tudomány-terjesztő rendezvénysorozat felvezetőjeként a szervezők hangsúlyozták: hatalmas megtiszteltetés, hogy az idősebb korosztály lankadatlan érdeklődéssel kíséri az újabb és újabb programjaikat.

Győr, 2019. március 15. – SZEhírek, Horváth Márton

Tovább

Ünnepi szenátusi ülés a Széchenyi-egyetemen

Új doktorokat avattak, habilitációs és tiszteletbeli doktori címeket, szolgálati emlékérmet adtak át, valamint címzetes egyetemi oktatókat avattak a Széchenyi István Egyetem ünnepi szenátusi ülésén az Egyetemi Hangversenyteremben, Győrben. Dr. Földesi Péter rektor, Kara Ákos államtitkár és Dr. Fekete Dávid alpolgármester mondott köszöntőt.

Győr, 2019. március 14. – SZEhírek, Nyerges Csaba, fotó: Májer Csaba József

Tovább

Események

Relaxáció a mindennapokban 2019. március 20. 18:00 - 19:30
Fiatalok IstenTisztelete 2019. március 24. 20:00 - 22:00