SZEhírek

A Kopaszi-gátnál kezdte, a németországi Heilbronnban fejezte be a szezont a SZEnavis

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy nyáron felpörögnek az események egyetemi csapatok háza táján. Nem csoda, hisz ilyenkor van a versenyszezon; mi is alig győzünk hírt adni az elért eredményekről. Ezúttal a SZEnavis elmúlt egy évét összegezzük, akik az idei évben - a nemzetközi mezőnyben is ritka kuriózumként - teljesen saját tervezésű hajót építettek, amellyel a magyar mellett a német betonkenu kupán is megmérettették magukat. A csapat mögött álló hetekről, hónapokról Pollák András csapatvezetővel beszélgettünk.

Győr, 2019. július 20. – Horváth Márton, SZEhírek

Tovább

Felnőtt világversenyen is sikerrel debütált a SZESE dzsúdósa, Sipőcz Richárd

A Széchenyi István Egyetem győri, Körtöltés úti sporttelepén vagyunk, Sipőcz Richárd edzésére látogattunk ki. A SZESE versenyzője az EYOF és két ifjúsági EB győzelmet követően harmadik lett a napokban rendezett budapesti felnőtt cselgáncs GP-n a +100 kilogrammosok között. Levesszük a cipőt, ahogy illik, és gratulálunk a győri gimnazista fiatalember kimagasló sikeréhez. Ígéretes tehetség, nagyon szép sportkarrier várhat rá.

Győr, 2019. július 19. – SZEhírek, Nyerges Csaba

Tovább

Pro Scientia Aranyéremmel díjazták Szépvölgyi Enikőt

Rátalált Márai Sándorra. Azt mondja, hogy a joghallgatóként töltött győri évei alatt érett meg rá.  Történelemszeretete a jogtudományban is visszaköszön. Summa cum laude a diplomája. A jogtörténet és a fogasztóvédelem területén több díjat nyert OTDK versenyeken. Eddigi tevékenységét most Pro Scientia Aranyéremmel is elismerték. Szépvölgyi Enikővel beszélgettünk, aki nappali tagozatos, ösztöndíjas PhD hallgatóként folytatja tanulmányait a Széchenyi István Egyetemen.

Győr, 2019. július 18. – SZEhírek, Nyerges Csaba

Tovább

Jókedvű kurzusok részesei lehetnek a nemzetközi hallgatók a győri egyetemen

Rektori fogadáson vehettek részt a Széchenyi István Egyetem tavaszi szemeszterében végzett, frissdiplomás nemzetközi hallgatók a győri campuson. Tizenöt országból csaknem negyven diákot köszöntöttek a ceremónián Algériától Azerbajdzsánon át Brazíliáig, a Dél-afrikai Köztársaságtól Jordánián át Ecuadorig. Kínából, Oroszországból, Mexikóból, Szíriából, Tunéziából, Laoszból, Ghánából, Jordániából és Kambodzsából is érkeztek diákok a győri egyetemre.

Győr, 2019. július 17. – SZEhírek, Nyerges Csaba, fotó: Horváth Márton

Tovább

Események

Nyári ügyeleti rend 2019. július 29. 00:00 - 2019. augusztus 20. 23:00
Melegvíz szolgáltatás szünetelése 2019. augusztus 6. 03:00 - 20:00
WAKO utánpótlás Kick-box Európa-bajnokság 2019. augusztus 24. - 2019. szeptember 1.