Hiánypótló az egyetem Győri Állásbörzéje

Minden évben két állásbörzét rendez a Széchenyi István Egyetem. A tavaszit tegnap tartottuk, negyvenhét kiállító vonult fel, több mint háromszáz négyzetméteren a győri campus központi aulájában. A cégek gyakorlati helyet kínáltak és frissen végzett diplomásokat kerestek. Hatékonynak értékelték most is, mint mindig a Győri Állásbörzét.

Győr, 2018. április 11. - SZEhírek

„Kizárólag az egyetem hirdet ilyen jellegű rendezvényt évről-évre a megyeszékhelyen, ily módon hiánypótló is az állásbörzénk. A régió legnagyobb cégei rendszeresen itt vannak, visszatérő kiállítóként. Eljött most is többek közt az Audi, a Rába, a BOS, a MÁV, a Dana, a Nemak, a Wuppermann, a Leier, az SMR, a GySEV, az Antenna Hungária és az Autoliv is. A munkaügyi központtal is kapcsolatban vagyunk, meghirdetik a börzét a náluk bejegyezett álláskeresőknek. Vagyis a rendezvény nyitott és ingyenes, ahogy mindig. A legtöbb látogató természetesen a hallgatók közül kerül ki, de összességében az egész régióból érkeznek érdeklődők. Általában 2-3 ezren nézik meg a standokat a nap végére” – mondja Lőrincz Gergő főszervező, az Egyetemi Szolgáltató Központ munkatársa, miközben végig vezet az igényesen felállított és berendezett kiállítótérben. Ismerősként köszönt szinte mindenkit. A cégek szeretik, hatékonynak tartják a Győri Állásbörzét. A légkör a kiállítás nagyságrendje ellenére is családias, a szervezők nyitás előtt a standokon felszolgált reggelivel kedveskednek a kiállítóknak.

 

 

Negyvenhét cég vett részt kiállítóként az aulában.

„Az egyetem által szervezett állásbörzék nekünk mindig több hasznot hoznak, mint a fővárosi nagy kiállítások. A Széchenyis diákok nagyon jól képzettek, sok munkatársunk került ki a győri egyetemről. Jelenleg is vannak innen gyakornokaink, szívesen dolgozunk velük” – mondja az autóiparban érdekelt, német tulajdonú fejlesztő mérnökiroda, az EDAG Hungary Kft. képviseletében Szauer Bianka.

 

A győri börzék az EDAG-nak mindig hasznosabbak, mint a fővárosi kiállítások.

 

A MÁV-Csoport is régi motorosnak számít a Győri Állásbörzén, a toborzásügyben illetékes munkatársaik megszerették ezt a miliőt. „Sok fiatal jön hozzánk Győrből szakmai gyakorlatra, írja nálunk a szakdolgozatát, és a pályakezdő diplomás programunkban is jópáran vesznek részt azok közül, akik a Széchenyin végeztek. Közlekedésmérnökökre, gépész és építőmérnökökre ugyanúgy szükségünk van, mint villamosmérnökökre. Nagyon várjuk a lányokat is!” – tudjuk meg Elek Emőkétől. 

 

A MÁV-Csoportnál nagyon várják a lányokat is a győri egyetemről.

 

A HBPO Automotive Hungária Kft. viszont első bálozó a börzén. Hat éve telepedtek le a megyeszékhelyen, már minden Győrben gyártott autónak ők készítik a front-end modulját, és megnyerték a Q3, Q4 modellekre kiírt tendert is. Bochdalovszky László cégvezető elmondta, hogy aláírás előtt áll az együttműködési szerződésük a Széchenyi egyetemmel. Fejlesztési csapatuk vezetője előadást tartott a campuson, munkatársaik között is több a Széchenyis, a minőségügyi vezetőjük például, de önmagát is szép emlékek kötik a győri egyetemhez.  

 

A HBPO első bálozó volt, de a rendszeres visszatérést tervezik.

 

A KITE Zrt., mint Magyarország legnagyobb integrátor cége, az állattenyésztésen kívül a mezőgazdaság teljes szegmentjét átfogja. Sok új munkavállalóra van szükségük, agronómiai, műszaki és gazdálkodási vonalon egyaránt keresnek pályakezdőket, ezért minden évben megjelennek a számunkra fontos egyetemeken. Több Széchenyis hallgató vesz részt junior programjukban, és persze sokan már régóta a cégnél dolgoznak, tudjuk meg Major Péter Lászlótól, a szervezetfejlesztési osztály szakmai mentorától.

 

A KITE junior programjában is több Széchenyis hallgató részt vesz.

 

Ez volt tehát idén is a Győri Állásbörze, színvonalas szervezéssel és előkészítéssel, a kiválasztási folyamatról, a gyakorlati- és munkalehetőségekről hasznos tájékoztatást adó kiállítókkal, és több ezer érdeklődővel. Ősszel folytatás következik.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.