Hatékonyak a Széchenyi István Egyetem járványügyi intézkedései

2020. október 30. – SZEhírek

A Széchenyi István Egyetem csaknem 13 ezer hallgatója közül az október 30-i adatok szerint 11-en vannak járványügyi megfigyelés alatt, hatósági házi karanténban, és közülük csupán két hallgató koronavírustesztje lett pozitív. Az adatok sokkal kedvezőbbek, mint a Győr-Moson-Sopron megyeiek, ami azt mutatja, hogy hatékonyaknak bizonyultak az egyetem járványügyi védekezés jegyében hozott intézkedései.

Az egyetem saját forrásból több mint harminc hőmérőkaput és fali hőmérőt szerzett be, amellyel ellenőrizni lehet az épületekbe belépők testhőmérsékletét.

A maszkviselés kötelező az intézmény épületeiben. Ez alól felmentést kap, aki oktatási tevékenység kapcsán hosszasan beszél (az oktató, aki legalább 1,5 méter távolságra van a hallgatóktól); aki saját irodájában tartózkodik, és a 1,5 méteres távolságot tudja tartani a többi ott tartózkodótól; illetve aki 1,5 méteres távolság betartása mellett ételt vagy italt fogyaszt. Az oktatási és egyéb események szervezőinek törekedniük kell arra, hogy a termekben, zárt helyiségekben tartható legyen az 1,5 méteres minimális távolság, illetve az egyetem területén mindenkinek törekednie kell arra, hogy a lehetőségekhez képest a maximális távolságot tartsa a többiektől. Az egyetem emellett nagy hangsúlyt fektet a fertőtlenítésre.

A szeptember 15-től hatályos további rendelkezés értelmében az egyetem saját hatáskörben nem szervez személyes jelenlétet igénylő rendezvényt. Az intézmény területén, de külső partner/vállalat által szervezett rendezvények munkanapokon 17 óra, hétvégén szombaton 12 óra után tarthatók meg a mindenkor érvényes járványügyi szabályok betartásával úgy, hogy a résztvevők a nappali és a levelezős képzésben részt vevő hallgatókkal ne érintkezzenek.

Események

Szakirányválasztás 2021. március 1. - 2021. március 6.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. március 5. - 2021. március 6.
Elektronikus ZH nap 2021. március 5.