Hamar népszerű lett az Elixír

Az Elixír bár-étterem tavaly november közepén nyitott a Széchenyi István Egyetem új kollégiumi épületének földszintjén. Nemcsak a campuson belül, hanem a városban is hamar jó híre ment a városrész éttermi és szórakoztató palettájába új színt hozó, minőségi kiszolgálást, gondosan válogatott étel- és itallapot kínáló bár-étteremnek.

Győr, 2018. március 20. – SZEhírek

Minden második hétvégén élőzenés, vagy DJ-s bulit terveznek az Elixírben.

„Magunk daráljuk, mi fűszerezzük, pogácsázzuk a húst a saját recept szerint, minőségi alapanyagokból készült hamburgerhez. A bucit pedig egy pékségben a mi megrendelésünkre, csak nekünk sütik hozzá. Mi keverjük be a tésztát a pizzához is, és több alapanyagot egyenesen Olaszországból hozunk” – Kenyeri Szilárd üzletvezető elsősorban ebben, a minőségi alapanyagokban és munkatársai szakértelmében látja az Elixír gyors népszerűségének titkát.  No meg a hely hangulatában, az egyedi bútorok, a megvilágítás és a zene egységet alkotó harmóniájában.

Az Elixír már reggel hétkor nyit. Tizenegy óráig tudnak reggelizni a vendégek, déltől pedig nyit az a’la carte étlapot kínáló konyha. Egészen este tízig rendelhetnek a pub jellegű ételekből, de még utána is hajnali egyig-kettőig van lehetőség beszélgetésre, szórakozásra. Hamburgerek, pizzák, paninik adják az étlap gerincét. Az üzletvezető személyes kedvence a túrógombóc. Azt mondja, életében nem evett még olyan jót, mint az Elixírben. Vagyis házilag készül természetesen az édesség is. A pizzák közül a prosciutto a kedvence. Nem tartja jónak, ha túl sok, és túl sokféle rajta a feltét, inkább azt szereti, ha kevesebb, de nagyon jó minőségű alapanyaggal dolgozik egy étterem. Az Elixír pedig ilyen, a reggeli kínálatot tekintve is, ahol Kenyeri Szilárd például az omlett párnát ajánlja a vendégek figyelmébe, ami azon túl, hogy laktató, finom és mutatós is.

Az étlapok összeállításában az Elixír munkatársai az egyetem főszakácsával konzultáltak. Mindig van szezonális ajánlatuk is, például ízletes tészta, mexikói jellegű főétel, a desszertek között pedig Beatrix kedvence. Hogy mi is az, maradjon titok, amíg a kedves olvasó vendégként ki nem próbálja.

Az Elixír tehát kiválóan ötvözi egy bár és egy étterem lényegiségét, ahol nemcsak enni-inni lehet jót, hanem baráti társaságban kellemesen beszélgetni, hétvégén pedig akár élő zene mellett szórakozni, minőségi italok mellett jókat bulizni. Bónuszként az árak sem elrugaszkodottak.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.