Hallgatóink a számvitel európai élcsapatában

A portugáliai Coimbrában is igazolódott, hogy a Széchenyi-egyetem hallgatói otthonosan mozognak az európai élvonal áramlatában. A European Taxation and Accounting in Practice szervezet European Accountancy Week programján tizenöt ország tizennyolc egyeteméről vettek részt hallgatók. A Széchenyis diákok ismét kiválóan szerepeltek.

 

Győr, 2018. március 9. - SZEhírek

A Gazdasági Elemzések Tanszék egyetemi docense, Dr. Borbély Katalin készítette fel a hallgatókat, Szücs Veronikát és Horváth Gábort a versenyre. Az ő kezdeményezésére csatlakozott az egyetem a szervezethez 2016-ban, és már tavaly szép eredményt értek el a Széchenyis hallgatók a nemzetközi megmérettetésen. Idén, a február 25. és március 3. között megtartott találkozón sem volt ez másként.

 

A Széchenyi István Egyetem hallgatói, Szűcs Veronika és Horváth Gábor kiváló eredményt értek el az európai számviteli héten.

 

„Nagyon izgalmas hét van mögöttünk, sok országból rengeteg új diákkal ismerkedhettünk meg. Közelebb kerültem a nemzetközi számvitelhez, úgy érzem, könnyebb és érthetőbb, mint a magyar. Minden diáktársamnak üzenem, hogy érdemes részt venni ilyen versenyeken, mert a tartozik-követel bűvköréből ilyenkor kitárul a világ, és alaposabban megismerhetik ennek a tárgynak a naposabb oldalát is” – mondja Veronika. Azt már Gábor teszi hozzá, hogy tényleg hatalmas élmény, lehetőség volt számukra a portugáliai út. Ő például angol, litván és belga lánnyal volt egy csapatban, Veronika pedig egy német és egy holland fiúval, valamint egy olasz lánnyal versenyzett együtt egész héten át. Azóta is tartják a kapcsolatot a csapattársaikkal, de más diákokkal is jóban lettek. Gábort a portugáliai út segítette a döntéshez, hogy a controlling szakirányon tanuljon tovább. Mindkettőjük számára élvezetes feladatokat jelentettek az esettanulmányok, amikor például egy konkrét belga cég vállalati elemzését kellett elkészíteni, és vizsgálni a jövedelmezőségét.

„Az elmúlt évben a számvitel tantárgy is megújult, jelentős változások vannak a tananyagban. Jó alapot kapnak hallgatóink arra, hogy hazai vagy külföldi cégeknél egyaránt boldogulni tudjanak. Az eszközrendszert és a logikus gondolkodás képességét adjuk hozzá. Ezek az alapok jók a továbblépéshez. A coimbrai eredmény is igazolja, hogy a Széchenyis diákok beleillenek az európai élvonal áramlatába. Ugyanolyan jók, esettenként jobbak is, mint a nyugat-európai hallgatók. A coimbrai csapatépítő tréningen Veronikáék elsők, Gáboré másodikak lettek. Mindkettőjük csapata kiérdemelte a legjobb prezentációért járó elismerést, ezen kívül Veronikáék a legjobb csapatszellemű team díját is elnyerték. Hallgatóink számviteli és nyelvtudása is megfelelt az elvárásoknak. Együttműködő készségüket és képességüket kiválónak értékelem a hasonló rendezvényeken való részvételem alapján” – mondja Dr. Borbély Katalin.

European Accountancy Week

 

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara 2016-ban csatlakozott az egész Európát behálózó szervezethez, a European Taxation and Accounting in Practice-hez, amelynek célja a számviteloktatás gyakorlatorientáltságának fokozása, a résztvevő intézmények tanárainak és hallgatóinak tapasztalatcseréje, a hallgatók számára annak a lehetőségnek a megteremtése, hogy a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok alapvető előírásaival még jobban megismerkedjenek, azokat esettanulmány keretében gyakorolják. A szervezet munkanyelve az angol és ebben az évben a számviteli hetet, a European Accountancy Weeket a Coimbra Business School rendezte. A hallgatók BSC szintű esettanulmányt oldottak meg a hét folyamán, előadásokat hallgattak a partner intézmények tanáraitól, és a számos közös program alkalmával fejleszthették kommunikációs képességüket.

Események

Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 9. - 2020. október 10.
MÉK Parasztolimpia (Kari oktatási szünet) 2020. október 12. - 2020. október 14.