Hallgatói kezdeményezésre alapíthat díjat az Országgyűlés

(www.felvi.hu, 2010.01.12)

Egyetemi városokat elismerő vándordíj létrehozást kezdeményezik a győri Széchenyi István Egyetem (SZE) hallgatói az Országgyűlés elnökénél. Azt szeretnék, ha a „Magyarország Egyetemi Fővárosa" címet elsőként Győr kapná meg. A fiatalok a kitüntető díj életre hívásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot is elkészítették.

„Magyarország Egyetemi Fővárosa" kitüntető díj létrehozásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot készítettek a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói. A dokumentumot január 11-én adták át a város és az intézmény vezetőinek. Az eseményen száz, a javaslat szövegét tartalmazó palackpostát is elindítottak a fiatalok a Dunán Budapest felé.

A hallgatók szerint a Magyarország Egyetemi Fővárosa díjat olyan felsőoktatási intézménnyel rendelkező város kaphatja meg, amely kiemelkedő szerepet játszik az ország szellemi fejlődésének, kulturális-, sportéletében és gazdasági érdekeinek előmozdításában, illetve nemzetközi tekintetben is kimagasló felsőoktatási tevékenységet végez.

A győri egyetemisták javaslatukban azt is kérték, hogy az Országgyűlés a vándordíjat elsőként Győrnek adományozza, így a város lehet Magyarország első Egyetemi Fővárosa.

A tervek szerint a „Magyarország Egyetemi Fővárosa" kitüntető díjat minden páros évben, november 10-én, a Tudomány Világnapján adnák át.

Események

Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.
Tantárgyválasztási időszak 2020. augusztus 24. - 2020. augusztus 29.