Győri evezős éremeső az Európai Egyetemi Játékokon

Egy arany, egy ezüst és két bronzéremmel tértek haza a Széchenyi István Egyetem evezősei Coimbrából (Portugália), a negyedik alkalommal megrendezett Európai Egyetemi Játékokról (EEJ). Július 15-28 között csaknem háromszáz egyetem sportolói mérkőznek meg tizenhárom sportágban. Győrből az evezősökön kívül a női kosárlabdázók vettek részt a játékokon.

Győr, 2018, július 25. – SZEhírek, Ny. Cs.

Középen az aranyérmes Juhász Adrián és Simon Béla.

A Széchenyi István Egyetem színeiben induló Juhász Adrián, Simon Béla férfi kormányos nélküli kettes (peror) aranyérmet szerzett, a könnyűsúlyú férfi kormányos nélküli négyes, Szlovák Rajmund, Fiala Balázs, Szabó Bence, Szigeti Roland a dobogó második fokára állhatott fel, a női egyes (szkiff) kategóriában versenyző Gagyi Barbara broznérmes lett, ugyanúgy, ahogy Sőnfeld Álmos és Ocsenász Gergő a férfi kormányos nélküli kettes hajóban. Az egyetem legendás férfi nyolcasa, Juhász Adrián, Simon Béla, Szigeti Roland, Sőnfeld Álmos, Bakaity Attila, Szlovák Rajmund, Ocsenász Gergő, Szabó Bence, kormányos: Vajnorák Martin most sajnos lemaradt a dobogóról, negyedik lett.

A csapat vezetője, Papp Oszkár nagyon büszke a sportolók teljesítményére. „Az elmúlt öt évben, mióta az egyetemi evezős sporttal foglalkozunk, a legszebb évünket élhetjük át. Coimbrában egyedül az jelentett nehézséget, hogy nagyon időjárásfüggő, szeles volt a helyszín, emiatt egyes pályák határozottan hátrányt jelentettek. A férfi nyolcasnál is ebbe futottunk bele, egyébként legalább az ezüstérem reális lett volna” – értékelt a csapatvezető, aki kiválónak értékelte a GyAC és az egyetem együttműködését, és köszönetet mondott a városnak, valamint Simon Csaba klubelnöknek a támogató hozzáállásért. Szerinte az evezős éremesőnek még koránt sincs vége, hiszen a férfi négyes egy hét múlva szép reményekkel indul a sanghaji világbajnokságon. Szerencsére mindenki egészségesen tért haza a csapatból. Beszélgetésünk idején a Széchenyi István Egyetem a 16-ik volt az éremtáblázaton a 293 egyetemet felvonultató mezőnyben.

A férfi evezős nyolcas kormányosát, Vajnorák Martint már újra itthon, az egyetem Testnevelési és Sportközpontjában értük el. Ha éppen nem a nyolcas hajóban ül, akkor a Sportirodát vezeti az egyetemen. „Először vehettem részt ilyen nagyszabású eseményen, az egyetlen viszonyítási alapom a tavaly, Győrben rendezett EYOF. Nagyon jó időnk volt, se túl meleg, se túl hideg, eső sem zavarta a versenyt, egyedül a szél támadt fel a pályán” – mondja Martin, aki szerint a nyolcas negyedik helyében szerepe volt annak, hogy heten más számokban is indultak aznap, és döntőztek is, sőt, a legfényesebben csillogó érmeket hozták el. Eközben a többi egyetemi csapat pihenten, csak erre a kategóriára koncentrálva ült hajóba.

A Széchenyis lányok B33-as (félpályás) kosárlabdában neveztek, és tizenegyedikek lettek. Az evezős csapat vezetője Papp Oszkár, edzője Alföldi Zoltán.

 

Gagyi Barbara harmadik lett a női egyes (szkiff) kategóriában.

 

A férfi négyes, Szlovák Rajmund, Fiala Balázs, Szabó Bence, Szigeti Roland a dobogó második fokára állhatott fel.

 

 

Az evezős nyolcas.

 

Sőnfeld Álmos és Ocsenász Gergő bronzérmes lett.

  

Események

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00