Győrben edzőtáboroznak az oxfordi evezősök

Az oxfordi egyetemi evezős nyolcas női és férfi csapat egy hétig Győrben edzőtáborozik április 8-13. között. A GYAC evezős szakosztálya és a Széchenyi István Egyetem látja vendégül őket. Az oxfordiak a tervek szerint megmérkőznek a Széchenyis egyetemi nyolcassal. Volt már erre példa, győri győzelemmel.

Győr, 2018. március 28. – SZEhírek

Alföldi Zoltán vezetőedző irányításával sok egyetemi hallgató sportol a GYAC evezős szakosztályában. Közülük választják majd ki, hogy kik kerülnek a Széchenyis nyolcas hajóba, és mérkőznek meg az oxfordiakkal.

„Valószínűleg sehol nincsenek máshol ilyen ideális körülmények a nagyvilágban az egyetemi evezés sportra, mint itt Győrben. A campus közvetlenül a folyó partján fekszik, pár száz méterre az evezős klubtól. Az egyetem és az evezés szakosztály az elmúlt években összeforrott, segítjük, kiegészítjük egymást. Sok egyetemista versenyez nálunk, válogatottak is, a Széchenyin tanulnak, nálunk edzenek, és az egyetemi sportban Széchenyis színekben versenyeznek, hozzák sorban az aranyérmeket a győri egyetemnek” – mondja Papp Oszkár, a GYAC evezés szakosztályának vezetője. Legendás szakember, az elmúlt években ő alapozta meg a profi evezős sportot Győrben. És ő az, aki a lehetséges fővárosi helyszíneket beelőzve Győrbe csábította az oxfordiakat.

Az egyetem oldaláról Dr. Gyömörei Tamás, a Testnevelési és Sportközpont vezetője készíti elő az edzőtábort. A sportvezető elmondta, hogy az oxfordiak jól ismerhetik már a győri evezést. A 2016-os Dunai Regattán, Budapesten megmérkőztek például egymással. Ott is a Széchenyi evezős nyolcasa ért át először a célvonalon, maga mögött hagyva a legendás cambridge-i és oxfordi csapatot. A sport kiváló lehetőséget ad a kapcsolatteremtésre és az együttműködés szorosabbá tételére, ez az egy hét is ezt alapozhatja meg. Az evezős klub a hajókat és az edzőket biztosítja a vendégeknek, az egyetem pedig a szállást és az étkezést. A hangsúly természetesen a napi több edzésen lesz, de az oxfordi evezősök megismerkedhetnek közben Győrrel, és campus sétára várják őket. Gyömörei Tamás szerint is példaértékű lett az evezés szakosztály és az egyetem együttműködése, ami az edzőtábornak is keretet ad. 

Papp Oszkár elmondta, hogy a tervek szerint április 12-én délután lesz verseny az oxfordi és a győri egyetemi nyolcas között a Mosoni-Dunán. A belvárosban, a révfalui hídnál lehet a cél, a befutó. A győri hajóban kizárólag a Széchenyi István Egyetem hallgatói ülnek majd, közöttük valószínűleg négy magyar válogatott sportoló, de a végleges összeállítást még nem alakították ki, ezért a szakosztályvezető egyelőre nem tud neveket mondani.  „ Nagyon sok egyetemista sportol nálunk, kiváló a csapatunk. Ez a konstrukció tényleg mindenkinek hasznos, az egyetemnek is, a klubnak is”- mondja Papp Oszkár.

 

Papp Oszkár, a GYAC evezés szakosztályának vezetője szervezi az oxfordi evezősök győri edzőtáborát. 

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.