Győr gazdasági fejlődéséért

(Forrás: www.gyor.hu)

Az Ipartestületek-, a Munkaadók és Gyáriparosok-, a Vállalkozók Országos Szövetségének Győr-Moson-Sopron Megyei szervezetei a dinamikusan fejlődő térségi munkaerőpiacon való további sikeres együttműködés érdekében erősítik és folyamatosabbá teszik kapcsolatukat Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával és a Széchenyi István Egyetemmel.

A munkaadói szövetségek, az önkormányzat és az egyetem vezetői szellemi és anyagi erőik koncentrálását, Vállalkozói Központ létesítését, a város gazdaságát érintő közgyűlési döntések közös előkészítését, a gazdaság és az oktatás kapcsolatának erősítését szorgalmazzák a kedden aláírt megállapodásban.

Image A megállapodást Borkai Zsolt Győr polgármestere, Sragner László elnök (Munkaadók és Gyáriparosok megyei Szövetsége), Kalmár István elnök (Ipartestületek megyei Szövetsége), Grafellner Kálmán elnök (Vállalkozók Országos Szövetségének megyei Szervezete) és dr. Kardos Károly innovációs és fejlesztési rektorhelyettes (Széchenyi István Egyetem) írta alá az egyetem Hangversenytermében, a zsinagógában.

A rendezvényen Borkai Zsolt polgármester elmondta, a munkaadók szövetsége, az önkormányzat és az egyetem közötti ágazati párbeszédnek óriási jelentősége van, hiszen összefogással érhető el a közös cél, Győr és a megye fenntartható fejlődése. Hozzátette, szükség van a vállalkozói központra, jól megalapozott koncepcióra, innovatív megoldásokra.

Dr Kardos Károly, rektorhelyettes kifejtette, az együttműködés szándékával egyre több fórumon vitatják meg a felek a fejlesztési lehetőségeket, aminek a mai nap egy kiemelkedő állomása. Grafellner Kálmán, VOSZ megyei szervezetének elnöke hozzátette, a vállalkozók döntő többségét tömörítő három szervezet, az önkormányzat és az egyetem együttműködése nagyon fontos, mert csak összefogással lehet eredményt elérni. Mint mondta, a vállalkozói központnak nyitottnak kell lennie, mert minél több tagot tömörít, annál nagyobb lesz a súlya, a lobbi ereje.

Sragner László a Munkaadók és Gyáriparosok megyei Szövetsége elnöke elmondta, a három szövetség rövid idő alatt egyetértésre jutott, és ugyanilyen hamar csatlakozott az önkormányzat és az egyetem is. Üdvözölte ezt a fajta együttműködési készséget, ami rendkívül előremutató a jövőre nézve.

Image A megállapodásban a felek kifejezték együttműködési szándékukat Győr és a megye gazdasági fejlődésének segítésében. Közös céljuk a szellemi és anyagi erőik koncentrálása, az innovatív megoldások ösztönzése, a szakemberképzés támogatása, a helyi vállalkozások lehetőségeinek növelése és a Vállalkozói Központ létrehozása. A felek az együttműködési területeket figyelembe véve dolgozzák ki cselekvési programjukat.

Események

Gyerekegyetem 2020 2020. június 22. - 2020. június 26.
Vizsgaidőszak vége 2020. június 27.
Szenátusi Ülés 2020. június 29. 14:00 - 16:00