Győr és Esztergom együttműködése a gépész szakképzésben

A Széchenyi István Egyetem tizenöt évvel ezelőtt, 1999-ben a gépipari mérnökasszisztens akkreditált felsőfokú szakképzés indításával a térségi munkaerőpiac résztvevőivel új, a gyakorlati felkészítést erőteljesen alkalmazó együttműködési programot indított. A 15 év alatt a képzésben közel ezerötszázan tanultak, s kaptak szakmai bizonyítványt. A gyors és anyagilag motiváló elhelyezkedés mellett vonzó volt a további tanulmányok lehetősége is, az asszisztensek közel fele valamelyik győri járműipari szakon folytatta tanulmányait.

A 4 féléves oktatási program a Széchenyi István Egyetem szakmai irányítása és felügyelete mellett a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolában és az esztergomi Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskolában valósult meg. Jogszabályi változás miatt a képzés átalakult, az eddigi formájában megszűnt.

A másfél évtizedes kiváló szakmai együttműködést, a három intézmény tapasztalatait a jövőben az új gyakorlati együttműködési programok indításakor is hasznosítja majd a Széchenyi István Egyetem – mondta el az Esztergomban tartott záró konzultáción dr. Földesi Péter rektor.

A szakképzés győri együttműködési programja keretében a térségi munkaerőpiaccal kialakított sikeres és szoros együttműködést az egyetem és Győr város vezetése is hatékonynak, a gazdaság igényeit szolgálónak értékelte. Ezért Borkai Zsolt, Győr polgármestere a gépipari mérnökasszisztens programban résztvevő két középiskolának ésFenyvesi Ottó esztergomi igazgatóhelyettesnek a Győri Városháza Ezüst Érmét adományozta, dr. Földesi Péter rektor a program több tanárának díszoklevelet adott át.

Forrás:
Winkler Csaba
sajtótitkár 

Események

Széchenyi Egyetemi Napok (SZEN) 2019. április 16. - 2019. április 19.
Munkaszüneti nap (Nagypéntek) 2019. április 19.
Fiatalok IstenTisztelete 2019. április 21. 20:00 - 21:00
Networkshop 2019 konferencia 2019. április 23. - 2019. április 26.