Gyászol a Széchenyi István Egyetem

Két egykori kollégáját, oktatóját vesztette el a Széchenyi István Egyetem: elhunyt Borbély István, a győri hidas-képzés jeles szakembere, valamint dr. Almássy László, a főiskola postaüzemi szakterületének meghatározó alakja.

Győr, 2021. január 14. - SZEhírek

Elhunyt a győri hidas-képzés jeles gyakorlati szakembere

Életének 69. évében elhunyt Borbély István, a Széchenyi István Egyetem Hídépítési Laboratóriumának nyugalmazott szaktechnikusa, a közlekedésépítési képzés győri gyakorlatának jeles szakembere.

Borbély István 1979. június 30-től 2015. március 31-ig, 36 éven át volt az Egyetem munkatársa, a Hídépítési Laboratórium gyakorlati oktatásában vett részt. Szakmai feladatként folyamatosan dolgozott a hazai hidak állapotának felmérésén is. A hidas ismeretek mellett naprakész volt az elektronikai, a villamosipari problémák megoldásában is. Kollégái, a hidas, az építős szakmai tárgyak hallgatói mindig számíthattak javaslataira, közreműködésére, értékelésére. Barátságos, közvetlen, kiegyensúlyozott emberként ismerte környezete. A szakmai problémák megoldásakor mindig a laboratóriumok átjárhatóságát alkalmazta. Az együttműködés híve és megvalósítója volt a közlekedésépítési szakterületen túl is.

Nyugdíjasként, 2015-től az Universitas-Győr Nonprofit Kft. keretében folytatta tovább sikeres szakmai munkáját.

Az 1990-es években – együttműködve az intézmény akkori Rendezvény és Sajtó Titkárságával – megörökítette az egyetemmé válás több jelentős, ma már meghatározó, történelmi eseményét. Így maradt fenn videón az 1993. január 20-i, a Győri Egyetem programját meghirdető konferencia felvétele.

Életútjának, személyiségének értékeit egyetemi kollégái, a gyakorlati tárgyak hallgatói, szakmai partnerei kegyelettel őrzik. Nyugodjon békében!

Borbély István.

 

Elhunyt a győri postüzemi képzés egykori oktatója

Megrendülten tudatjuk, hogy életének 95. évében elhunyt dr. Almássy László nyugalmazott főiskolai docens, a Széchenyi István Egyetem jogelődje, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola Postaüzemi Tanszékének volt oktatója. 1980-tól 1986-ig tanított postaüzemi szakos hallgatóknak szakmai tárgyakat. Alapos ismereteit akkori munkahelye, a Soproni Postaigazgatóság munkatársaként folyamatosan hitelesítette. Oktatóként sikerrel jelenítette meg az elmélet-gyakorlat egymásra utaltságát. A postaüzemi szakterület az intézmény egyik meghatározó képzését jelentette. 

Dr. Almássy László szakmai, oktatási munkájával hozzájárult ahhoz, hogy a postaüzemi képzés szervezési, logisztikai, üzemviteli tárgyai a későbbiekben a győri közgazdászképzés alapismeretei lehettek.

A tanár úr napi utazóként a soproni szőlőkultúra népszerűsítője is volt. Tanácsokat adott a borkultúra iránt érdeklődőknek, szőlővesszőt hozott a jó fajtákból, s kis kannájában a megrendelt bort is Győrbe hozta.

Emlékét megőrizzük, nyugodjon békében.

Események

Szakirányválasztás 2021. március 1. - 2021. március 6.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. március 5. - 2021. március 6.
Elektronikus ZH nap 2021. március 5.