Gólyahír – kék zászló az egyetemen

Új egyetemi hagyomány születéséről számolt be portálunknak Némethné Farkas Kata, a Felnőttképzési Központ vezetője. Ha széchenyis baba jön a világra, ezen túl gólyahíres zászló felvonásával adjuk hírül a győri campuson. Kisfiú születését kék, kislány világrajöttét rózsaszín zászló tudatja. Első alkalommal rögtön két babáról is tudósíthatunk.

Győr, 2019. március 1. – SZEhírek, Ny. Cs.

„Az ötlet még jóval korábbról, Dr. Pongrácz Attilától ered. A „Három királyfi, három királylány” mozgalomban vesz részt, ami erősen kapcsolódik a családbarát munkahelyek gondolatvilágához. Tavaly októberben kaptuk meg a Családbarát Egyetem címet, és e kiérdemelt és megtisztelő címhez jár a babazászló is. Ez alapján Dr. Filep Bálint kancellár úrral közösen áttekintettük, hogy mi ilyen tekintetben, mint családbarát munkahely, hogyan is állunk, milyen meglévő hagyományaink és jövőbeli lehetőségeink vannak e területen. Úgy gondoltunk, egy újabb szép hagyomány teremtődhetne azáltal, ha megünnepelnénk az új élet kezdetét, és gólyahírként tudósítanánk is róla” – mondja Némethné Farkas Kata, a szakszervezet titkára.   

 

Gólyahíres zászló a győri campuson: kisfiú született.

Az utóbbi napokból két gólyahírről is be tudunk számolni. Dr. Váczi Péter, a jogi kar egyetemi docense, és Dr. Pongrácz Attila, az Apáczai-kar dékánja is karjaiba vehette újszülött kisfiát. A babák is, anyukájuk is jól vannak. Egyelőre a Három királyfi, három királylány mozgalom gólyahíres zászlóját vonják fel széchenyis baba születésekor a győri campuson, de hamarosan elkészül a saját, egyetemi gólyahíres zászló is. Ha kisfiú születik, kék, ha kislány, rózsaszín lobogó tudatja az örömhírt. Szívből gratulálunk a legújabb családtagokhoz!

 

A nevem Váczi Róbert, 2019. január 27. napján, 17 óra 54 perckor jöttem a világra. Súlyom 3390 gramm, és 50 cm hosszú vagyok. Remélem, a fotómat látva mosolygós lesz a napod.

                                                                                        

 

„Kedves Kollégák! Hálatelt szívvel tudatjuk, hogy február 25-én 14:52-kor megszületett Pongrácz Attila Imre kisfiúnk 3830 grammal és 50 centivel. Otthon nagy szeretettel várja 5 nővérkéje. Az édesanya és a baba is jól vannak. Üdvözlettel: Dr. Pongrácz  Attila (SZE-AK) és felesége, Annamária”

 

 

Események

Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 9. - 2020. október 10.
MÉK Parasztolimpia (Kari oktatási szünet) 2020. október 12. - 2020. október 14.