Gereblye és Bogrács, bírói fölénnyel

Tavaszköszöntő program is egyben a Gereblye és Bogrács találkozó a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon. A hallgatók és az oktatók ilyenkor még jobban megismerhetik egymást az egyébként is családias légkörű közösségben. Eljönnek a Győri Ítélőtábla bírái is, együtt pingpongoznak, kötetlen légkörben beszélgetnek a hivatásról.

Győr, 2018. április 09. – SZEhírek


Prof. Dr. Smuk Péter a pingpongcsata házigazdája is volt.

A kertészkedés a délután egyik fő motívuma, a hallgatók csinosítják, szépítik a kar környékét, virágot ültetnek. A bográcsban chilis bab készül, a műfüves focipályáján pedig igazi presztízscsata zajlik az oktatók és a hallgatók között. Jó kis találkozó ez, sokan megszerették a „Gereblye és Bográcsot”.

„Valóban nagyon jó helyen van a karunk, lehet kertészkedni, focizni hátul, igazán családias a környezet. Ez a kötetlenül együtt töltött délután a hallgatók kezdeményezése volt, és az elsődleges célt a környezet csinosítása jelentette, e köré épültek időközben a sportprogramok, és a találkozó lehetősége a bírókkal” – mondja Prof. Dr. Smuk Péter dékánhelyettes.

Azt tartják, legalábbis az angolok, hogy a futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek. A pingpong pedig a Gereblye és Bogrács tanulsága szerint az, ahol mindig a bírók győzedelmeskednek. Idén is ugyanez történt, ahogy tavaly. Az Ítélőtábla csapata (Dr. Havasiné Dr. Orbán Mária, Dr. Zólyomi Csilla, Dr. Szalai György, Dr. Szalai Róbert, Dr. Németh Balázs) győzött. A DFK oktatói csapata (Farkasné Csengei Zsuzsanna, Dr. Ferencz Jácint, Dr. Keserű Barna, Dr. Szegedi András, Dr. Trenyisán Máté, Dr. Wellmann Barna) lett a második, és vigaszt jelentsen, hogy a hallgatók csapata (Kurucsai Ágnes, Horváth Martin, Gyurácz Domonkos, Senviczki Ákos, Szabó Tamás) is dobogóra állhatott. Az oktatók és a hallgatók közötti futball pesztízsmérkőzést az oktatók nyerték 6:3-ra.

 

 

Oktatók-hallgatók focimeccs: 6:3

„Örömmel látjuk, hogy folyamatosan bővül a kapcsolat az Ítélőtábla és a győri egyetem jogi kara között. Újabb és újabb közös rendezvényeket, programokat tartunk. Közben már az Ítélőtáblára is érkezik gyakornok az egyetemről, aki ott tölt, dolgozik három hónapot, gyakorlati ismereteket sajátít el, miközben végzi a tanulmányait. Ahogy láthatják, igyekszünk szorosabb kapcsolatot ápolni a karral a sport terén is” – mondja Dr. Széplaki László, a Győri Ítélőtábla elnöke.

„Nagyon sikeres volt a Gereblye és Bogrács találkozó. Köszönöm mindenkinek a segítséget, sokan hozzájárultak ahhoz, hogy ez a kötetlen délután kellemes emlékeket adjon a résztvevőknek” – összegzi a tapasztalatokat Bíró Annamária, a kar hallgatói önkormányzatának elnöke.

Dr. Havasiné Dr. Orbán Mária, a tábla korábbi elnöke élvezetes, izgalmas, és természetesen győzelmes csatát vívott pingpongban. Amikor arról kérdezzük, hogy a joghallgatók az életbe kikerülve hogyan vívják meg saját csatáikat, a tapasztalt bíró azt mondja, a legfontosabb, hogy tiszteljék, és önmaguk is mindig tartsák be a törvényt. Így készüljenek a hivatásukra.

 

Gereblye és Bogrács nem létezhet virágültetés nélkül.

Események

Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.
Tantárgyválasztási időszak 2020. augusztus 24. - 2020. augusztus 29.