Gépészmérnök-jelöltek második találkozója Győrött

(www.gyorinap.hu, 2008. 03. 17.)

Tizennégy gépészképzést folytató hazai felsőoktatási intézmény mintegy száz, intézményenként 5-8 hallgatója vesz részt a Gépészmérnök Hallgatók II. Országos Konferenciáján Győrött. A háromnapos találkozót, versenyt 2008. március 30-tól április 2-ig
rendezik.

A szakmai fórumot március 31-én, hétfőn 9 órakor dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem rektora nyitja meg. A helyszín az egyetem VIP terme („E” épület, I. emelet).

A résztvevő intézmények: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Miskolci Egyetem, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Szent István Egyetem, Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, Budapesti Műszaki Főiskola, Dunaújvárosi Főiskola, Kecskeméti Főiskola, Nyíregyházi Főiskola, Szolnoki Főiskola, Tessedik Sámuel Főiskola és a rendező Széchenyi István Egyetem.
A Széchenyi István Egyetem gépészmérnök hallgatóiban 2006 végén fogalmazódott meg a gondolat a rendezvény, a tapasztalatcsere fontosságáról, annak megszervezéséről.

- Győr a hazai gépészmérnöki képzés egyik meghatározó központja, az egyetem Műszaki Tudományi Kara az oktatott szakok és a hallgatók száma alapján a legnagyobb kar. Modell értékű a gazdaság–felsőoktatás együttműködésének szervezése, ennek eredményessége. Arra törekszünk, hogy a szakma iránt elhivatott gépészmérnök-jelöltek a győri képzési fórumon is elmondhassák véleményüket, építhessék kapcsolataikat – mondta el Pup Dániel, a győri gépészmérnöki szak intézeti vezetője. A rendezvény a győri egyetem Practing Alapítvány támogatásával, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Gépészmérnöki Szakbizottsága szervezésében valósul meg. A konferencián, amely egyben most is szakmai verseny, a hallgatók az ipari gyakorlatból vett gyártási, gyártástechnológiai és tervezési témákkal, feladatokkal találkoznak. A feladatokat csoportmunkában oldják meg, s minden témán 2-2 csapat dolgozik. A csapatokat vegyesen, több intézményből válogatva alakítják meg a szervezők, ezzel is életszerű helyzetet teremtenek a probléma megoldáshoz.

A találkozó szakmai programját a Borsodi Műhely Kft., a Jankovits Hidraulika Kft., a HNS Műszaki Fejlesztő Kft., a Visiocorp Hungary Bt., a General Motors-Powertrain Magyarország Kft., az igm Robotrendszerek Kft. és a LUK Savaria Kft. közreműködésével alakítják ki a szervezők. A cégek a megoldandó feladatokat javasolják, s vezető munkatársaik a találkozón módszertani tanácsokat is adnak a mérnöki munka napi gyakorlatához. A zsűri a prezentációkat szakmai és megvalósíthatósági szempontból értékeli és díjazza. A bírálók a cégek vezetői és az egyetem szaktanszékeinek oktatói lesznek. A zsűri elnöke ezúttal is dr. Bukoveczky György professzor, a győri egyetem Mechatronika és Gépszerkezettan Tanszékének vezetője.

A rendezvény keretében a tizennégy egyetem, főiskola gépészmérnök-jelöltjei a Győri Ipari Park több cégénél szakmai programokon vesznek részt.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.