Futsal Magyar Egyetemi–Főiskolai Bajnokság Győrött

(www.hircity.hu, 2010.03.18)

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Labdarúgó Szövetség megbízásából a győri Széchenyi István Egyetem rendezte Egyetemi–Főiskolai Bajnokság női és férfi futsal döntőjét.
A futsal speciális, kevésbé pattanó labdával játszott teremfoci, ahol a kapus mellett négy mezőnyjátékos alkot egy-egy csapatot. A játékidő 2x20 perc futó órával, félidőnként egy alkalommal 1 perces időkérési lehetőség van. Az idei női döntő névadója, főtámogatója már hagyományosan a „Bridge” Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klub, míg a férfié a győri központú, az egyik legnagyobb hazai diákmunka szervező cég, a Pannonwork Iskolaszövetkezet volt. A győriek most rendeztek ötödik alkalommal futsal döntőt. A megnyitó, a mérkőzések és az eredményhirdetés helyszíne a Győr Városi-Egyetemi Csarnok volt.

A sporteseményen a női mezőnyben a Debreceni Egyetem, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar, a győri Széchenyi István Egyetem és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Művészeti, Nevelés- és Sporttudományi Kara (Szombathely) szerepelt A férfiaknál a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Kaposvári Egyetem és a Széchenyi István Egyetem csapatai mérkőztek.

A „Bridge Kupáért” női döntőt a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának (Szombathely) csapata nyerte. A második helyezett a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, a harmadik a Debreceni Egyetem lett. A vendéglátó győri egyetem futsálosai a negyedik helyen végeztek. A legjobb női mezőnyjátékosnak felajánlott elismerést Szabó Mónika (Debreceni Egyetem), a legjobb női kapus díját Kiss Emília (Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ, Szombathely), a torna gólkirálynője címet Krenács Lilla (Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar) vehette át.

A férfiaknál a döntő győztesének felajánlott Pannon Work kupát a Debreceni Egyetem kapta. A második helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a harmadikon a Kaposvári Egyetem, a negyediken a Széchenyi István Egyetem csapata végzett.

A legjobb férfi mezőnyjátékosi címet Baki Balázs (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), a legjobb férfi kapus díjat Horváth Csaba (Kaposvári Egyetem), a torna férfi gólkiránya elismerést Dömötör Dávid (Széchenyi István Egyetem) kapta.

Események

Election Night tanszéki rendezvény 2019. május 26. 18:30 - 20:00
Szenátusi Ülés 2019. május 27. 14:00 - 15:00
Jézus élete - Beszélgetős estek 2019. május 27. 19:00 - 21:00