Fókuszban a Széchenyi Egyetem az Educatio Szakkiállításon

Leképezve és tükrözve a győri campus lényegét, impozáns külsővel és vonzó tartalommal, frekventált helyen fogadja az érdeklődőket a Széchenyi István Egyetem a budapesti Educatio Nemzetközi Szakkiállításon. A nyitás utáni első órákban látogattunk az expóra, de addigra a döntően középiskolásokból álló tömeg már megtöltötte a csarnokot a Hungexpo területén.

Budapest, január 18-20. - SZEhírek

A Széchenyi Egyetem standjánál sokan már a kiállított, tűzpiros Audi TT Coupé mellett lehorgonyoztak, fotózták egymást. Harminc hallgató, oktatók, stábtagok és a hallgatói csapatok tagjai fogadták, fogadják az érdeklődők kérdéseit egészen a szombat esti zárásig.

 

 

A Széchenyis életérzésre sok ezren voltak kíváncsiak már az első napon.


Szlávik Marcell a zuglói Egressy Gábor Szakgimnáziumból látogatott ki az Educatio kiállításra, és időzött hosszasan a Széchenyi Egyetem standjánál. Informatikát tanul, és az egyetemi évei alatt a nyüzsgő nagyvárosi életet szeretné felcserélni emberibb, élhetőbb környezetre. „Megfogott itt a gépészmérnöki, és a mérnök informatikai szak, valamint a duális képzés. Nagyon valószínű, hogy a Széchenyit választom, azért is, mert kiváló kapcsolatokat ápol az Audi Hungáriával, és ezt nem mondhatja el magáról egyetlen másik magyar egyetem sem” – mondja Marcell.

Gömbös Dorottya és Kolok Júlia Szentgotthárdról érkezett, a Vörösmarty Mihály Gimnáziumból. Dorottyát elsősorban a humán és a kommunikációs vonal érdekli. Júlia a sporttal és a hozzá kapcsolódó egészségügyi kérdésekkel szeretne foglalkozni, és ő már nagyon határozott vonalakat húzott a Széchenyi Egyetem mellé a pozitívumok rubrikába. Csupa jót hallanak a barátaiktól a győri egyetemről, az osztályból is biztosan többen választják majd a győri továbbtanulást. 

A SZEngine hallgatói csapatot képviseli a Széchenyi Egyetem kiállóterében a gépészmérnöknek tanuló Paulusz Ádám. A motorfejlesztés kulisszatitkairól beszél a látogatóknak, de szívesen tájékoztat az egyetemi képzésekről is. Nem okoz nehézséget számára az információk továbbadása, hiszen önmaga is nagyon jól érzi magát a győri egyetemen.  „Sok mindent megtanulhatunk, kicsit nehéz is, az igaz, de ez jó így, hiszen egy egyetemnek magas színvonalat kell képviselnie” – mondja Ádám, és hozzáteszi, hogy a SZEngine hallgatói csapat is nagyon jó hangulatú és robbanékony (milyen is lehetne egy motorfejlesztő team?) társaság. Az ottani projektekből is sokat tanulhatnak mindannyian.

Bíró Annamária a Jogtudományi Karon Igazságügyi, igazgatási szakos diák, és tagja lett annak a harminc fős hallgatói csapatnak, akik az Educatio Szakkiállításon képviselik a Széchenyi Egyetemet. „Nagyon jó oktatóink vannak, kis létszámokban tanulhatunk. Ideális léptékben ahhoz, hogy mindenki oda tudjon figyelni, és figyelmet is kapjon mindenki. Az oktatókhoz bármikor, az előadásokon túl is oda mehetünk, tényleg nagyon közvetlenek, és szerintem ez is fontos szempont az egyetemválasztásnál” - mondja Annamária.

A Széchenyi István Egyetemet természetesen nemcsak a hallgatói, hanem a tanárai is képviselik az expón. Dr. Kovács Attila például a gazdászképzést népszerűsiti. „Nagyon sokan érdeklődnek a szakirányaink iránt. Persze mindenki elsősorban az általános felvételi eljárásra kíváncsi, de az praktikus kérdés is foglalkoztatja a diákokat, hogy milyenek a kapcsolataink a cégekkel, hogy tudnak majd elhelyezkedni, ha nálunk tanulnak tovább?  Nekik mesélünk a körülbelül hatvan cégből álló, példaértékű mintagazdasági hálózatunkról is” – mondja az oktatási dékánhelyettes. Ahogyan természetesen a Széchenyi Egyetem mind a kilenc karáról részletes tájékoztatást kapnak az érdeklődők a szakkiállításon. Olyan ez a kilenc kar, mint egy kinyíló, gyönyörű legyező. Egymáshoz kapcsolódik, és teljes spektrumot kínál a hallgatóknak.

(Az Educatio szakkiállítás szombatig naponta 10-17 óra között látogatható a budapesti Hungexpo Vásárközpontban.)

 

 

A zuglói Szlávik Marcellt az egyetem Audis kapcsolata is Győrbe vonzza.

 

 

Gömbös Dorottya és Kolok Júlia Szentgotthárdról a Széchenyi Egyetem standjánál.

 

A SZEngine hallgatói csapat is nagyon népszerű a látogatók körében.

 

Bíró Annamária a Jogtudományi Kar képzéseiről ad tájékoztatást.

 

 

Dr. Kovács Attila oktatási dékánhelyettes az agrárkart népszerűsítette az expón.

 

 

Sokan már a fogaótéren kiállított Audi TT Copénál elidőztek. 

Események

Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00