Felhívás az MPNSZ aktuális tanácskozására

A bejegyzés érvényessége lejárt!

A Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetsége, együttműködve a Budapesti Gazdasági Főiskolával, kerekasztal beszélgetést szervez "Anyanyelvünk megbecsülése az oktatásban címmel". A tanácskozás helye: Budapesti Gazdasági Főiskola Lotz Terme (1149 Budapest, Markó u. 29-31. II. emelet). A tanácskozás ideje: 2015. április 24, péntek, 10.00 óra.

A tanácskozást Programbizottság készíti elő melynek tagjai:

- Füleky György (elnök), 
- Csizmadia Béla,
- Miklós László,
- Busku Szilvia (titkár).

Program:

1. Elnöki megnyitó. Besenyei Lajos
2. Köszöntő a házigazda BGF részéről. Heidrich Balázs
3. Áttekintés a magyar professzorok erőfeszítéseiről, melyet a magyar nyelv védelme érdekében az elmúlt másfél évtizedben tettek. Füleky György
4. Vitaindító előadás. Kósa András
5. Eszmecsere, vita. Ajánlások és javaslatok. Moderátor: Csizmadia Béla és Miklós László.
6. Elnöki zárszó. Besenyei Lajos

Az MPNSZ honlapján (www.mpnsz.eu) valamennyi előadás anyaga megtalálható. Kérjük professzortársainkat és a témakör művelőit, hogy hozzászólásaikban tekintsék orientációs alapnak az előadások anyagait. Kérjük azt is, hogy mondanivalójuk írásos anyagát jutassák el a Programbizottság titkárához (busku@uni-miskolc.hu) aki intézkedik azok honlapra való felkerüléséről.

Fontos alapelvnek tekintjük, hogy a hozzászólások az írásban már megjelenő anyagokhoz kapcsolódjanak, azok kiegészítésére vagy magyarázatára szorítkozzanak, ezáltal javítható a vita minősége és jelentős időt tudunk megtakarítani.

Részvételi hozzájárulás a büféebéd költségeihez: 1 500,- forint, ami a helyszínen fizetendő.

A részvétel regisztrációshoz kötött. Kérjük, részvételi szándékukat jelezzék Busku Szilvia titkárnál a korábban már megadott e mail címen, a lehetőségekhez képest minél előbb, de legkésőbb április 20-ig.

Magyar Professzorok Nemzetközi Szövetsége

Események

Gyerekegyetem 2020 2020. június 22. - 2020. június 26.
Vizsgaidőszak vége 2020. június 27.
Szenátusi Ülés 2020. június 29. 14:00 - 16:00