Építészetileg elérte legmagasabb pontját a Menedzsment Campus

A FIEK programhoz kapcsolódó építési fejlesztés három épülete, az Új Fékpad épület, a Logisztikai-Csomagolásvizsgáló Laboratórium és a Menedzsment Campus közül az utóbbi építésében is elérték a legmagasabb pontot a West Hungária Bau Kft. és Euro Generál Zrt. alkotta konzorcium kivitelezésében. Ez alkalomból tartottak bokrétaünnepséget a Széchenyi István Egyetemen.

Győr, 2018. július 9. – SZEhírek, Ny. Cs.

Geszler Róbert, a WHB projekt igazgatója mutatta be a vendégeknek a Menedzsment Campus november közepére elkészülő épületét.

Geszler Róbert, a WHB projekt igazgatója elmondta, hogy Menedzsment Campus építésének kivitelezése kezdődött a legkésőbb a bontási munkák miatt. Jelenleg az épület homlokzatképzése zajlik. A Menedzsment Campus teljes üvegfelületet kap. Emellett belső szakipari munkák folynak. Az átadás november közepére várható használatba vételi engedéllyel. A konzorcium célja, hogy erre a dátumra birtokba is adják a beruházónak mind a három létesítményt. Ütemterv szerint haladnak, a véghatáridő Geszler Róbert szerint tartható. A FIEK-projekt másik épülete, csomagolásvizsgáló labor elkészült, jelenleg üzempróba folyik. Az új fékpad épület is kész. A tetőt szigetelték, a homlokzatképzés is megvalósult, jelenleg belső szakipari munkák folynak. Illetve technológiákat telepítenek. Az új épület szorosan összefügg a meglévő fékpad épülettel, és egy összekötő híd is épült a kettő között. Az összes létesítmény közműellátottsága megtörtént, az útépítési, környezetrendezési munkákat is megkezdték a területen.

Dr. Tamándl László, a Széchenyi Egyetem Pályázati Irodájának vezetője kalauzol bennünket az épülő Menedzsment Campusban. A földszinten aula, fogadótér, konferenciaterem, valamint pénzügyi és vendéglátóipari szolgáltató funkciók kapnak helyet. Az első és a második szinten oktató-kutatóhelyiségeket alakítanak ki konzultációs-, meeting szobákkal, illetve egy-egy nagyobb, szeparálható előadóteremmel. Külföldi vendégoktatók is kapnak itt irodákat, valamint a KKV-kel való együttműködés erősítése érdekében nagyobb nyitott tereket alakítanak ki, hogy a FIEK impulzusa a vállalkozások irányába minél aktívabb és interaktívabb legyen.

„A másik épület, a Logisztikai-Csomagolásvizsgáló Laboratórium a XXI. századi igényeket teljes mértékben kiszolgálja majd. Közép-Európa legmodernebb, nemzetközi viszonylatban is jelentős eszközállományú laboratóriumának ad otthont. Amit a csomagolásban vizsgálni lehet, ahhoz gyakorlatilag minden eszközzel rendelkezik. Oktatói és kiszolgáló helyiségeket is kialakítottak a laborban. Az új fékpad épületben pedig az irodák és az oktató funkcióknak megfelelő termek mellett elektromos fékpad, turbófeltöltő-vizsgáló kap helyet. A hallgatói szakmai-gyakorlati kompetenciák fejlesztését kis elektromos fékpad eszközök szolgálják. Illetve a régi épületbe is kerül a fejlesztésekből, ott korszerű belsőégésű motorfékpadot helyeznek el a következő hónapokban” – mondta Tamándl László projektvezető.  

A Széchenyi István Egyetem, az Audi Hungaria Zrt. és Győr Megyei Jogú Város közötti stratégiai együttműködés értelmében, kormányzati támogatással megvalósuló FIEK-projekt megalapozza a járműipari innovációs programokat. Előkészíti továbbá az egyetem és az együttműködő vállalatok fejlesztési igényeinek kielégítését lehetővé tevő infrastrukturális fejlesztéseket. A projekt megvalósításához a támogató a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból összesen hatmilliárd-négyszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. Az egyetem keleti kapuja látványosan megújul a fejlesztéseknek köszönhetően.

Események

Szenátusi Ülés 2020. március 30. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00