Első a rangsorban a győri jogképzés

(www.kisalfold.hu, 2009.11.23.)

Győr - A Széchenyi István Egyetem jogi és igazgatási szakjai - a jogász osztatlan képzés, a nemzetközi igazgatási, európai és nemzetközi igazgatási, jogi asszisztens felsőfokú szakképzés - a szakterület összesített képzési rangsorának első helyezettjei lettek.
A győri jogi és igazgatási képzés első a rangsorban a Heti Világgazdaság összesítése szerint, amit az Országos Felsőoktatási Információs Központ adatai alapján készített.

A győri kar az oktatók és a hallgatók kiválósága szempontjából is második lett, így ,,összesítettben" az első. Az előbbinél az oktatók tudományos minősítései számítottak, az utóbbi szempontjai közt szerepel a képzésre bejutottak felvételi pontátlaga, nyelvvizsgával rendelkezésük aránya és az országos tudományos diákköri dolgozatokkal elért helyezései.

Dr. Szalay Gyula, az egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának dékánja sajtótájékoztatóján elmondta: azért jelentős ez az eredmény, mert a rangsor a minisztériumhoz tartozó intézet adataira alapozott, azaz hiteles. Emellett ezúttal nem vette figyelembe - mint korábban - az olyan szubjektív elemeket, mint például a fővárosi fejvadászok végzettekről alkotott véleménye. A dékán szerint jellemzően nem ismerik a náluk diplomázókat, mert ők többnyire a Balatontól északra eső nyugati országrészben helyezkednek el.

Az első helyezést dr. Szalay Gyula munkájuk visszaigazolásának tekinti. Megerősítette számára, hogy helyes az elképzelés, aminek jegyében oktatói karuk fejlesztését elkezdték. De szerinte még ennél is fontosabb, hogy a rangsor hallgatóiknak azt jelzi, náluk értékes diplomát szerezhetnek. Ugyanakkor a listát pillanatfelvételnek tartja, ezért arra törekednek, hogy előkelő helyüket megőrizzék. Ennek érdekében többek közt külföldi egyetemekkel meglévő kapcsolataikat bővítik és az idegen tanítási nyelvű képzés kiszélesítésére törekednek. Megjegyezte: a jelenlegi hallgatói létszám a karon 1350, a jogászképzésre évfolyamonként mintegy százan járnak.

Események

Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Teremtés Hete 2020. szeptember 30. 16:30 - 18:30
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.