Élen a Széchenyi-egyetem

(www.kisalfold.hu  2007.10.08.)

A győri Széchenyi-egyetemen rendezték a XXXVIII. Műszaki Felsőoktatási Sportnapokat, melyen hat sportágban kilenc egyetem és főiskola 350 sportolója vett részt. A győri intézmény három első és két harmadik helyezést ért el, s ezzel összetett pontversenyben tizenhetedszer végzett az élen.

Asztaliteniszben a csoportmérkőzéseken a széchenyisek nagy küzdelemben verték meg az elmúlt évi bajnok Budapesti Műszaki Főiskola csapatát. A döntőben a Dunaújvárosi Főiskola ellen 4–2-re győztek Albert Zoltán edző játékosai: Kovács Zsolt, Császár Ildikó, Kurali Barna és Tóth Lajos.

A kézilabdázóknál a Dunaújváros–Győr összecsapás hozott nagy küzdelmet. A mérkőzés döntetlenül ért véget. Az aranyérmeket a Szabó Máté, Kiss Dániel, Pólik Zoltán, Imre Balázs, Horváth Ádám, Muszka Zsolt, Pék Balázs, Budai Gábor, Kőhalmi Dániel, Orbán Kálmán összeállítású győri csapat vehette át. Edzőjük Gasztonyi Tamás.

A győri egyetem kispályás labdarúgócsapata kiemelkedett a mezőnyből, a pécsieket 9–0-ra, a Dunaújvárost 4–1-re, a döntőben a veszprémi egyetemisták csapatát 6–2-re verték Horváth Tamás focistái. A csapat tagjai: Bartus Balázs, Nyári Tibor, Lappints Árpád, Török Zoltán, Kecskés Ádám, Kun Attila, Németh László, Koltai Tamás, Tamándl László, Szemerey Lóránt és Földes Krisztián. A torna legjobb játékosának járó elismerést a győri Koltai Tamás kapta.

A férfi kosárlabdában a győriek a bronzmérkőzését vívott csatában 64–39-re győztek a Kecskeméti Főiskola csapata ellen.

A sakkozóknál a győriek első táblása, Gyurkovics Bence a torna legeredményesebb játékosa lett, s 3,5 pontjával járult hozzá a csapat bronzérméhez.

A női kosárlabda győztese a Budapesti Műszaki Főiskola csapata lett. A győriek a negyedik helyen végeztek.

Események

Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.
Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Teremtés Hete 2020. szeptember 30. 16:30 - 18:30