EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A GYSEV ÉS A SZÉCHENYI EGYETEM KÖZÖTT

Az elméleti és gyakorlati képzést is segíti az az együttműködési megállapodás, amelyet a GYSEV Zrt. kötött a Széchenyi István Egyetemmel. A vasúttársaság és a győri felsőoktatási intézmény megegyezése értelmében a közlekedésmérnöki szakon gyakorlat-centrikusabb lesz az oktatás, emellett közös pályázatok segíthetik a hallgatók képzését.

A GYSEV Zrt. hosszú évek óta alkalmaz a Széchenyi István Egyetemen végzett hallgatókat. Elsősorban mérnöki, azon belül a közlekedésmérnöki diplomával rendelkező diákok kezdhették meg munkájukat a soproni székhelyű vasúttársaságnál.

A GYSEV és a Széchenyi Egyetem együttműködési megállapodása értelmében a felsőoktatási intézményben folyó képzést olyan elemekkel bővítik, amelyek a valódi, hasznosítható gyakorlati tudást biztosít a hallgatóknak.

A vasúttársaság vállalja, hogy szakemberei részt vesznek a képzés tartalmának kialakításában, amely igazodik a munkaerőpiac igényeihez. A GYSEV segítséget nyújt a diplomatervek és szakdolgozatok konzultálásában és elbírálásában, emellett gyakorlati helyeket biztosít a hallgatóknak, a vasút napi működésben pedig felhasználja az oktatói kar tudásbázisát.

A Széchenyi Egyetem feladata, hogy kidolgozza a munkaerő piaci igényeknek megfelelő oktatási programokat. Az oktatási intézmény lehetőséget biztosít arra, hogy a vasúttársaság szakemberei a képzésben, ill. záróvizsga-bizottságokban részt vegyenek.

„A Széchenyi Egyetemhez hasonlóan korábban a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel is kötöttünk megállapodást, hiszen társaságunk számára kiemelten fontos, hogy biztosítsuk a mérnöki, ill. közgazdász állomány minőségi utánpótlását. A célunk, hogy a végzős hallgatók azonnal hasznosítható, elméleti és gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a GYSEV-nél is tudnak alkalmazni” – mondta a megállapodás kapcsán Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

Megjelenés helye:

http://www2.gysev.hu/hirek/egyuttmukodesi_megallapodas_a_gysev_es_a_szechenyi_egyetem_kozott/678

Események

Beszélgess Velem! - A művészet gyógyító ereje 2019. március 19. 17:00 - 19:00
Relaxáció a mindennapokban 2019. március 20. 18:00 - 19:30
Fiatalok IstenTisztelete 2019. március 24. 20:00 - 22:00