Egyetemre járhattak a Tulipános-iskola negyedikesei

Szeptember első két hetében a Széchenyi István Egyetemhez közeli Tulipános Általános Iskola negyedik osztályos kisdiákjai „egyetemistákká” válhattak. Az épület felújítása szeptember közepéig tartott, ezért Dr. Filep Bálint kancellár jóvoltából a negyedik osztályosok a doktori iskola modern tantermeiben kezdhették meg őszi félévüket. Talán mondani sem kell, milyen jól érezték magukat a campuson.

Győr, 2018. október 8. – SZEhírek, Ny. Cs.

Ki akar egyetemista lenni? Én is! Én is!

Milyen volt az egyetemen tanulni? Nagyon jó! – kiáltanak fel kórusban a kicsik, amikor bekopogtatunk Csizmadia Katalin és Farkasné Török Judit tanítónők osztályaiba a szépen felújított Tulipános-iskolában. „Nekem az tetszett, hogy a székek nagyon puhák voltak.” „Nekem az tetszett, hogy filccel lehetett a táblára írni.” „Nekem az, hogy találkozhattunk egyetemistákkal” – mondják sorban, amikor azt kérdezzük tőlük, hogy miért volt jó az egyetemen tanulni. Amikor pedig arra kérdezünk rá, hogy ki akar majd győri egyetemista lenni, kivétel nélkül szinte az égig nyújtják a kezüket. Én is! Én is! Én is!

„Nagyon büszkék vagyunk rájuk, szépen viselkedtek. Még a mosdóra is csendben mentek, mert tudták, hogy leendő doktorok dolgoznak, tanulnak a szomszédos irodákban. Tartották magukat az intelmeinkhez” – mondják a tanítónénik.

A Tulipános Általános Iskola 150 millió forintos EFOP program keretében történt felújítását bemutató sajtótájékoztatóra az egyetem képviselőit is meghívták a tankerület és az iskola vezetői. Dr. Lukács Eszter oktatási rektorhelyettes elmondta, hogy mosolyt csaltak a munkatársak arcára a gyerekek. Az egyetem mindig örömmel nyitja ki kapuit a helyi közösség felé. Ezt a célt szolgálja a népszerű gyerek- és nyugdíjasegyetem sorozat is. A Tulipános-iskolának nemcsak tantermek felajánlásával segített az egyetem, hanem az EFOP-program megvalósításához is támogatást adott a Pályázati Iroda vezetője, Dr. Tamándl László.

A város, az egyetem és a tankerület közötti kiváló együttműködést Blazovicsné Varga Marianna tankerületi igazgató és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő is méltatta. „A gyerekek minden reggel átsétáltak a campusra, amikor pedig hazajöttek, nagy boldogan mesélték a többieknek, hogy ők már egyetemisták, és milyen modern, szép épületben lehettek. Boldogok voltak. Jó kis összekovácsoló élményt adott ez a két hét nekik is, a tanítónéniknek is” – mondja Szélesné Karácsony Ida Katalin, a Tulipános Általános iskola igazgatója, hozzátéve, hogy persze hazatérni is jó volt a szépen felújított iskolába, a társaik közé.

 

Szélesné Karácsony Ida Katalin, Blazovicsné Varga Marianna, Simon Róbert Balázs és Dr. Lukács Eszter a sajtótájékoztatón.  

 

Győr egyik legszebb, műemlék épületben működő iskolája a Tulipános.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.