Egyetemi Könyvtár

Szervezeti egység vezetője: Figula Anikó igazgató

Elérhetőség: faniko@sze.hu, +36 (96) 503-400/3441, Innos Share épület IS 013

Honlap: http://lib.sze.hu

  • Az integrálódó karoknál a hallgatói és az alkalmazotti kártya bevezetésével fokozatosan kiváltjuk a külsős könyvtári olvasói kártyákat azok számára, akik korábban már beiratkoztak a SZE EK-ba.
  • Mosonmagyaróvár esetében, ha valaki beiratkozik az egyik könyvtárba (pl. a SZE EK-ba, vagy a MÉK könyvtárába) akkor – mivel egyazon könyvtári informatikai rendszert használjuk – nem kell még egyszer beiratkoznia, ugyanazzal az olvasójeggyel igénybe veheti a szolgáltatásokat. Az AK Könyvtár esetében – különböző integrált könyvtári rendszer alapján működik – külön adminisztrációt igényel, igazolást kell adni a használónak hogy már beiratkozott az egyik könyvtárba. Határidő: 2016. február 01., illetve folyamatos.
  • Dokumentum-beszerzés (könyv, folyóirat, stb.) kizárólag az Egyetemi Könyvtáron keresztül történik a közbeszerzési eljárás során leszerződött partnerektől, a Kancellár által is aláírt megrendelő alapján. Az ettől eltérő beszerzések esetében utólagos kifizetésekre nincs lehetőség. Dokumentum-beszerzésre javaslatot a könyvtárosoknál lehet tenni. 
  • A http://lib.sze.hu/eisz-adatbazisok linken hozzáférhetők azok az adatbázisok, melyek az EISZ-en belül érhetők el. A csatlakozó karok megadott IP címeit bejelentettük az MTA EISZ irodájába, így 2016. január 1-től az adatbázisok elérhetősége biztosított a csatlakozó karok számára is. A hivatkozott menüpontban összegyűjtöttük azokat az adatbázisokat is, amelyek gyakran használatosak, informatívak. Ezek ingyenesen hozzáférhetők.

Események

XIII. Regionális Állásbörze 2018. november 13.
Vörös Tünde PHD értekezésének műhelyvitája 2018. november 13. 10:00 - 13:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. november 16. 00:00 - 2018. november 17. 23:00