Diplomataképző konferencia a Széchenyi egyetemen

(www.kisalfold.hu 2008.02.21.)

Győr - A Széchenyi István Egyetem Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottsága szervezésében 2008. március 4-7-ig hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Diplomataképző Konferencia és Országos Külügyes Találkozó.

Az Országos Külügyes Találkozó a külügyi bizottságok évente megrendezett fóruma, amely biztosítja az ország külügyeseinek szervezett keretek között történő találkozását.

A konferencia országos jellege miatt azt szeretnék, ha javulna a kapcsolattartás a külügyi bizottságok tagjai között. Ez ugyanis elősegítené mind a helyi, mind az országos szintű programok sikerét, valamint megkönnyítené a bizottságok munkáját. E cél kitűzésével szeretnénk segíteni a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának azon törekvését, amely egy jól működő országos hálózatot és munkavégzést kíván megvalósítani.

A Széchenyi István Egyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának Külügyi Bizottsága 1999-ben rendezte meg az I. Országos Diplomataképző Konferenciát. Az ODK-t az a törekvés hívta életre, hogy a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzatainak tagjai, elsősorban azok, akik a külügyi bizottságokban dolgoznak, vagy az ezek tevékenységi köréhez hasonló munkát végeznek, olyan továbbképzésen vehessenek részt, amely szélesíti tapasztalataikat, és hathatós segítséget nyújt munkájukhoz.

Az Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottság (EHKB) az előzőekhez hasonló szellemben 2008. márciusában is megrendezi az Országos Diplomataképző Konferenciát. A többnapos rendezvény során közel 100 országos és helyi résztvevő érdeklődésére számítunk.
Az Országos Diplomataképző Konferencia nem kizárólag a hallgatói önkormányzatok tagjainak szól. A rendezvénnyel a hallgatói aktivitást is növelni szeretnénk, és lehetőséget biztosítani számukra, hogy hasznos információhoz jussanak olyan témákban, amelyek aktualitásuk mellett akkor is értékesek, ha a tanulmányaikkal nincsenek közvetlen kapcsolatban.

Események

Szakirányválasztás 2020. szeptember 14. - 2020. szeptember 19.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 18. - 2020. szeptember 19.
Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2020. szeptember 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.