Diplomataképző egyetemistáknak

(www.kisalfold.hu, 2007-03-08)

Kreativitás, nyelvtudás és kommunikáció – így összegezte előadását Habsburg György nagykövet, aki a hetedik Országos Diplomataképző Konferencia és Országos Külügyes Találkozó vendégeként szerdán a győri Széchenyi István Egyetemen járt. A négynapos rendezvényen az ország közel száz hallgatója vesz részt.

A győri Széchenyi István Egyetemen a napokban rendezik meg a hetedik Országos Diplomataképző Konferenciát és az Országos Külügyes Találkozót. A hazai egyetemek hallgatói önkormányzatainak közel száz külügyese vesz részt a holnapig tartó szakmai felkészítésen. A rendezvény célja, hogy a fiatalok a nemzetközi diplomácia területéről új ötletekhez juthassanak, s érdekes témákról, felkészült előadóktól első kézből halljanak. Tegnap Habsburg György nagykövet beszélt az Európai Unióban bevált diplomáciai fogásokról. A fiatalok számára maga összegezte a legfontosabb ajánlásokat: kreativitás, nyelvtudás és kommunikáció.

Image

A találkozó alkalmával a nagykövet a Magyar Vöröskereszt elnökeként együttműködési megállapodást írt alá a győri egyetemmel. A lefektetett pontok értelmében a megyei Vöröskereszt elősegíti a hallgatók és a dolgozók egészséges életmódjának, társadalmi jelenségek iránti érzékenységének, a saját és mások életminőségéért érzett felelősségének kialakulását, melynek terepei előadások, tanácsadások, ismeretterjesztés, véradás, közös programok és pályázatok.

 

Események

Szenátusi Ülés 2020. február 24. 14:00 - 16:00
Spin-off Klub 2020. február 24. 18:00 - 20:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. február 28. - 2020. február 29.