Diplomaátadó az Egészség- és Sporttudományi Karon

Az Egészség- és Sporttudományi Kar diplomaátadó ünnepségének az Egyetemi Hangversenyterem adott otthont a hétvégén a Széchenyi István Egyetemen, Győrben, Semmelweis Ignác születésének kétszázadik évfordulóján. Csaknem száz diplomás ápoló, egészségügyi szervező, rekreációszervező és egészségfejlesztő, okleveles rekreáció irányító szakos hallgató vehette át diplomáját.

Győr, 2018. június 30. – SZEhírek, Ny. Cs.

Dr. Lukács Eszter rektorhelyettes fogadta a hallgatói esküt a paedumnál.

Dr. Fehér Rózsa, az Egészség- és Sporttudományi Kar dékánhelyettese köszöntötte a végzett hallgatókat. Emlékeztetett rá, hogy abban az évben szerezték meg diplomájukat, amikor  Semmelweis Ignác születésének kétszázadik évfordulóját ünnepeljük. „Tudományos és orvosi pályája, szakmai elhivatottsága, küzdelme a betegek, anyák megmentéséért legyen mindannyiuk számára a legnemesebb példa választott hivatásuk, küldetésük gyakorlásában” – mondta Dr. Fehér Rózsa.

A diplomaátadó ünnepségen a Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzata Oktató a hallgatókért díjban részesítette Zborovján Ferencnét. A tanárnő óráit a hallgatók örömmel látogatják, hatalmas mosollyal az arcán nyújt segítséget, diákjai bármilyen problémával hozzá fordulhatnak. A díjat Szlotta Bence EHÖK alelnök adta át. Az ünnepségen Pro Auditoribus emléklappal ismerték el Magyar Réka, Somogyi Henrietta, Szalainé Hegyi Sára és Magos Melinda Zsuzsanna munkáját. Pro Auditoribus oklevelet kapott Németh Katalin, Kékesi Abigélt pedig Pro Auditoribus bronz fokozattal jutalmazták.

A diplomás ápolók és az egészségügyi szervezők diplomáit Dr. Fehér Rózsa dékánhelyettes, a rekreációszervezők és egészségfejlesztők, valamint az okleveles rekreáció irányítók diplomáit pedig Dr. Szakály Zsolt dékánhelyettes adta át. Az ünnepélyes eskütételhez Kékesi Abigél diplomás ápoló, Arnau Fanni egészségügyi szervező, Erős Florentina rekreációszervező és egészségfejlesztő, valamint Pápai Zsófia okleveles rekreáció irányító állta körül a paedumot. Az esküt Dr. Lukács Eszter oktatási rektorhelyettes fogadta.

Minden diplomaátadó más és más hangulatú. Az Egészség és Sporttudományi Karé kedves, családias, megható volt. Az Egyetemi Hangversenyterem udvarán családtagjaik, szeretteik fogták körbe a frissdiplomásokat. Büszke, mosolygós fotók készültek az örökkévalóságnak és együtt örültek az elért, szép eredményeknek, hogy aztán kis pihenő után próbáljanak megfelelni már egy-egy újabb kihívásnak. Molnár Zsófia Klára például, aki a rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapszakon végzett, mesterképzésen folytatja tanulmányait az egyetemen. Pápai Zsófia pedig a rekreáció irányító mesterszak után is szeretne az egyetemen maradni, itt dolgozni, és egy éven belül a doktori iskolát is elkezdeni, természetesen sporttudományi témában. A hallgatói évekről csak jó emlékei vannak. Zsófi eredetileg veszprémi, de a jövőjét már Győrben tervezi.

 

A büszke végzett hallgatók, immáron a diplomával a kezükben.

Események

Szakirányválasztás 2020. szeptember 14. - 2020. szeptember 19.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 18. - 2020. szeptember 19.
Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2020. szeptember 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.