Diplomaátadó az Egészség- és Sporttudományi Karon

Diplomás ápolókkal, egészségügyi szervezőkkel, egészségfejlesztőkkel és rekreációszervezőkkel gyarapodott a hétvégén a magyar értelmiség. A Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Karának diplomaátadó ünnepélyét szombaton tartották Győrben. 


Győr, 2018. február 19. – SZEhírek

Dr. Nagy Sándor tanszékvezető egyetemi docens, dékán köszöntötte a friss diplomásokat. Emlékeztetett arra, hogy a most végzett hallgatók tanulmányaikat még a Petz Lajos Egészségtudományi és Szociális Képzési Intézetben, valamint az Apáczai-karon kezdték meg. Az egyetem oktatási és tudományos hátterének jelentős erősödése, valamint a hosszú előkészítő munkát követő kari csatlakozás tette lehetővé, hogy diplomájukat viszont már az Egészség– és Spottudományi Karon vehették át. Az új kar egyesíti az egészség- és sporttudományi szakokat. Az integráció egy sikeres, a felsőoktatás piaci igényeit is figyelembe vevő képzési profil létrejöttét eredményezte.

Dr. Lukács Eszter oktatási rektorhelyettes fogadta a friss diplomások eskütételét.

„Az ünnepélyes pillanatban a végzett hallgatóinkkal együtt köszöntjük a szülőket, testvéreket, társakat és barátokat is, akiknek áldozatvállalása, aggódó gondoskodása és szeretete is szükséges volt ahhoz, hogy önök megszerezhessék a diplomájukat. Továbbra is számítaniuk kell hozzátartozóik megértésére és támogatására, mert munkájuk soha nem ér véget a munkaidő leteltével” – mondta dr. Nagy Sándor, boldog életet kívánva a friss diplomásoknak egy olyan emberközpontú társadalomban, amelynek formálásához hivatásukkal hozzájárulhatnak.

A végzett hallgatók, diplomás ápolók, egészségügyi szervezők, rekreációszervezők és egészségfejlesztők eskütételét dr. Lukács Eszter oktatási rektorhelyettes fogadta. Az ünnepély résztvevőinek a Művészeti Kar oktatói, dr. Ruppert István orgonaművész, dékán és Bakosné Tripolszki Teréz hegedűtanár adott lélekemelő koncertet. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke, Máté Eszter Pro-auditorbius oklevéllel köszönte meg Hujber Anita egészségfejlesztési szakirányon végzett hallgató közösségszervező munkáját. Marosi Veronika, diplomás ápolónak a Győri Kredit hallgatói újság főszerkesztőjeként végzett tevékenységét ismerték el.

Az elnökség, Dr. Lukács Eszter, Dr. Nagy Sándor, és Dr. Szakály Zsolt kivonulása után családi, baráti, hozzátartozói körben készültek az első örömteli, önfeledt fotók a frissdiplomásokról Európa egyik legszebb egyetemi hangversenytermében.

Dr. Nagy Sándor dékán gratulált a végzett hallgatóknak. 

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.