Diplomaátadó az Apáczai Csere János Karon

Az Apáczai Csere János Kar alapszakos, mesterszakos és szakirányú továbbképzési szakos hallgatói vehették át a pedagógusképzési területen, neveléstudományokban, bölcsészet- és társadalomtudományokban való jártasságukat igazoló diplomájuk tegnap a Széchenyi István Egyetemen, az Egyetemi Hangversenyteremben (Zsinagóga) rendezett ünnepségen.

Győr, 2019. február 9. – SZEhírek, Ny. Cs.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az Apáczai Csere János Kar a Széchenyi István Egyetem történetileg és kulturálisan is jól beágyazott kara Győrben és a régióban egyaránt. Az 1778 óta eltelt több mint 240 év gerincét az az emberi értékfejlesztési tevékenység adta, amely alapvetően a tanítóképzésben testesült meg. A XXI. század elejére ugyanakkor egy dinamikusan fejlődő, a pedagógusképzési területen túl elsősorban a társadalom- és bölcsészettudományi diszciplínák felé nyitó oktatási kínálat jelent meg a karon. Napjainkban hat alapképzés, három mesterképzés és közel húsz szakirányú továbbképzés szerepel a palettán. Folyamatban van több rövid ciklusú, tanfolyami képzés indítása, amely elsősorban a régió oktatási, szociális intézményeiben, vagy termelő vállalataiban dolgozó szakemberek számára kínál tréning módszertant alkalmazó fejlődési lehetőséget. Mindehhez magas színvonalú infrastrukturális háttér is társul” – mondta köszöntőjében Dr. Ponrácz Attila tanszékvezető egyetemi docens, dékán, azt kérve a friss diplomásoktól, hogy mindig tartsák szem előtt az igazság keresését.

 

„Ha sikeres akarsz lenni, a dolog nagyon egyszerű: érts ahhoz, amit csinálsz, szeresd, amit csinálsz, és higgy abban, mit csinálsz!” – hangzott el a diplomaátadón. Fotó: Kun Zoltán

A végzett hallgatók nevében Buss Kornélia gyógypedagógia alapszakos hallgató köszönt el az egyetemtől és a kartól. „Az elért célnak a hozzá vezető út adja meg az értékét, ezért időről időre fel kell eleveníteni magunkban minden kis állomását. Még tisztán emlékszem arra a meleg nyári napra, amikor először érkeztem Győrbe a logopédia alkalmassági vizsgára. Az a kép is itt van előttem, amikor először találkoztam csoporttársaimmal. Bár diplomás, felnőtt emberekként érkeztünk, olyan izgatottak voltunk, mint a frissen érettségizett kamaszok. Levelezősként ritkábban találkoztunk, mégis pár hónap alatt olyan barátságokat kötöttünk, amelyek egész életünkön át elkísérhetnek bennünket. Most is aktívan megélem az itt töltött évek minden percét. Munka és család mellett nem volt könnyű a tanulás, de ha valaki megkérdezné, hogy újra kezdenénk-e, biztos vagyok benne, hogy mindnyájan azt válaszolnánk, igen” – mondta Kornélia, és Will Rogers amerikai színész szavaival búcsúzott diáktársaitól: „Ha sikeres akarsz lenni, a dolog nagyon egyszerű: érts ahhoz, amit csinálsz, szeresd, amit csinálsz, és higgy abban, mit csinálsz!”

A Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzata által alapított Oktatók a hallgatókért díjat a diplomaátadó ünnepségen Kövecsesné Dr. Gősi Viktória dékánhelyettes, egyetemi docens vehette át Szlota Bence EHÖK-alelnöktől. A díj odaítélésében fontos szempont az Oktatói Tevékenység Hallgatói Véleményezésén elért pontszám és a hallgatókért végzett tanórán kívüli tevékenység. „Kövecsesné Dr. Gősi Viktória remek példát mutat a hallgatóknak, hogy mennyi energia, lelkesedés és kitartás jellemezhet egy oktatót " – hangzott el a méltatásban.

Az ünnepség tetőpontjaként a gyógypedagógia, szociális munka, szociálpedagógia és tanító alapképzésen, emberi erőforrás tanácsadó mesterképzésen, fejlesztő, differenciáló szakpedagógiai szakirányú továbbképzési szakon, valamint holland-magyar intézményvezető és középvezető képzés pedagógus szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szakán végzett hallgatók vehették át diplomájukat. A szakok képviselőinek (Hent Laura, Buss Kornélia, Darázs Izabella) ünnepélyes eskütételét Dr. Pongrácz Attila dékán fogadta. 

 

Az Egyetemi Hangversenyteremben (Zsinagóga) rendezték az Apáczai Csere János Kar diplomaátadó ünnepségét. Fotó: Kun Zoltán

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.