Digitális tananyagokat adományozott a Huawei az egyetemnek

A Huawei Technologies Győrben indította útjára „1000 álom” elnevezésű új, kelet-közép-európai társadalmi felelősségvállalási programját. Ennek keretében a Petz-kórháznak tableteket, a Széchenyi István Egyetemnek pedig digitális oktatási anyagokat adományozott.

Győr, 2019. december 3. – SZEhírek


A Huawei Technologies ezer, az infokommunikáció iránt érdeklődő fiatal támogatását tűzte ki célul 16 kelet-közép-európai országban, köztük Magyarországon új programjában, amely a „TechforAll – 1000 álom” címet viseli. Ennek első állomását a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban tartották a napokban. Az eseményen William Wu, a Huawei Technologies Hungary igazgatója kifejtette: a jövő intelligens társadalmát szeretnék építeni, lehetőséget teremteni a digitális tudás elérésére, a digitális technológia előnyeinek megtapasztalására. Ezzel igyekeznek a fiatalok érdeklődését az információs és kommunikációs technológiákkal foglalkozó ágazat felé fordítani.

A Széchenyi-egyetem nevében dr. Horváth András rektorhelyettes vette át az adományt William Wutól. Fotó: Mészáros Mátyás/Kisalföld

A vállalat a még a tavasszal meghirdetett program során mindegyik érintett országban összesen ezer könyvet adományoz egyetemi könyvtáraknak, illetve ezer játékot ajánl fel a gyermekgyógyászat számára a következő öt évben. A győri nyitórendezvényen a Petz-kórház kapott húsz Huawei Mediaped 3-as tabletet, amelyen már elérhetők egyszerűbb játékok, és korlátlan számban tölthetők le további elektronikus oktató és szórakoztató programok. Ezek megkönnyítik a gyerekek, a szülők és a dolgozók gyógyulással és gyógyítással töltött idejét is.

A kezdeményezés másik idei támogatottja a Széchenyi István Egyetem mérnökképzése. A mostani adományozás keretében 200, az infokommunikációs szakma elsajátítását támogató – többek között felhőszámítástechnikáról, új programozási módszerekről szóló – e-könyvet, digitális szakirodalmat töltethetnek le a hallgatók.

Az eseményen Kara Ákos győri országgyűlési képviselő, dr. Tamás László, a kórház főigazgatója, dr. Niederland Tamás gyermekgyógyászati szakmacsoportvezető-helyettes főorvos és dr. Horváth András, az egyetem rektorhelyettese mondott köszönetet a Huaweinek a támogatásért. A kórház képviselői azt emelték ki, hogy a beteg gyermekek számára a tabletek nemcsak a kórházi napokat könnyítik meg, hanem oktatási anyagokkal a betegségekre is fel tudják készíteni őket, például egy asztmás kisgyereket arra, hogyan lássa el magát. Kara Ákos és dr. Horváth András pedig arról beszélt, hogy a kínai vállalat és a győri egyetem 2016 óta stratégiai partnerek. Ennek jegyében oktatók és hallgatók járnak kínai tanulmányúton, s az együttműködés mindkét fél érdekeit szolgálja. Az egyetem kiválóan képzett mérnököket tud kibocsátani, akik akár a Huaweinél is munkába állhatnak.

A Huawei Technologies Hungary a most útjára indított „1000 álom” mellett jövőre tovább folytatja a 2014 óta futó, népszerű, mérnökhallgatóknak ajánlott „Seeds for the Future” elnevezésű kínai tanulmányútprogramját is.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.