Klímavizsgáló padot helyeztek üzembe az Audi Hungariánál

  • Győrben a műszaki fejlesztés új mércét állít
  • Hatékony próbajáratások innovatív technikával

Győr, 2013. november 18. – Az új klímavizsgáló pad üzembe helyezésével az Audi Hungaria műszaki fejlesztése áttörést ér el a fékpadi próbajáratásokban. A két éves projekt lezárásaként, az új technikának köszönhetően lehetőség nyílik extrém időjárási viszonyok között tesztelni a motorokat. Az Audi Hungaria ezzel nem csak a győri gyár, hanem az ingolstadti és neckarsulmi telephelyek számára is végezhet teszteket.

"A por- és klímavizsgáló pad alkalmazásával új technikával gazdagodott műszaki fejlesztésünk. A munkatársak elkötelezettsége és újító szellemisége „A haladás technikáját“ és ezzel az egész vállalat sikerét szolgálja" – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

Az új vizsgálópaddal extrém időjárási  körülmények szimulálhatóak a trópusi hőségtől egészen a sarkköri hidegig. Emellett az extrém hőmérsékleti viszonyok hatásai  is utánozhatók, mint például a monszun eső szennyezett, poros levegővel. Ezáltal a motorok különböző  időjárási körülményekre optimálhatóak, például az indiai, a kínai és az orosz piacokra. Így felmérhetőek a különböző országok helyi adottságainak hatásai, például az alacsony oktánszám és a magas kéntartalmú szennyezett dízel üzemanyagok. "A vizsgálópadokkal minden teljesítményű motor tesztelését el tudjuk végezni, a négyhengerestől a tizenkét hengeresig" – magyarázta Dr. Wolfgang Demmelbauer-Ebner, az Audi Hungaria motorfejlesztés területének vezetője.

További stratégiai előnyt jelent az intenzív együttműködés az ingolstadti és neckarsulmi Audi telephelyekkel illetve a Volkswagen Konszern székhelyével, Wolfsburggal. Az Audi Hungaria ezen gyártó telephelyek számára is végez széleskörű analíziseket. A különböző programok – például autópálya, a Stop & Go forgalom, vagy egy versenypálya fékpadi szimulációja  – gyakran több hétig tartanak. Ezek hatékony és kompetens ledolgozására nagy hangsúlyt fektetnek a győri fejlesztőmérnökök.

A motorfejlesztés Győrben 2001-ben kezdődött meg. Meghatározó feladatai közé tartoznak a gyártáshoz kapcsolódó fejlesztési tevékenységek, mint a sorozatgyártás és az új termékek felfutásának támogatása. Emellett a terület 170 mérnöke és munkatársa intenzíven foglalkozik különböző fejlesztési projektekkel, például a súrlódási teljesítmény vizsgálatával, akusztikai elemzésekkel és motorvariánsok fejlesztésével. A Motorfejlesztő Központban 12 modern vizsgálópad található, műhelyében a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzák.

Események

Nyári záróvizsga időszak 2019. június 19. 00:00 - 2019. június 28. 19:00
Moodle oktatás 2019. június 20. 12:30 - 15:00
Diplomaátadó ünnepély - MUK 2019. június 22. 14:00 - 15:00
Szenátusi Ülés 2019. június 24. 14:00 - 15:00
IX. Nemzetközi Mikroalga Szimpózium 2019. június 25. 00:00 - 2019. június 26. 01:00