Konferencia a "győri példáról"

A Magyar Fesztivál Szövetség győri Közgyűlésén külön konferenciát szerveztek a győri kulturális és turisztikai stratégiáról 2013. október 24-én.

Márta István a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke a szövetség tagjainak figyelmébe ajánlotta a győri példát, mert úgy látja, más városok is sokat tanulhatnak belőle. Borsa Kata, a szövetség győri elnökségi tagja úgy fogalmazott, Győrben országosan is egyedülálló munka folyik az önkormányzat koordinálásával, de nagyon széleskörű összefogással.

Domanyik Eszter, a város Marketing, Turizmus és Kommunikációs Osztályának vezetője bemutatta azt a struktúrát, amelyet az önkormányzat kialakított. Mint mondta, a Városmarketing, Kulturális és Sport Főosztállyal szorosan együttműködnek a város kulturális és oktatási intézményei, sportegyesületei, idegenforgalmi szolgáltatói és gazdasági szereplői. Mindez nem csupán a szavak szintjén jelenik meg, hanem tényleges és hosszú távú közös programokban. Mint mondta, a város vezetésének szándéka 2006-tól kezdve az volt, hogy Győr megváltoztassa azt a képet, hogy pusztán iparváros. Ma már sokan tudják, hogy Győr sokkal több annál. Persze Győr igazi gazdasági központ, de emellett kulturális centrum és a sport fellegvára is. Az összefogás jó példája, hogy a városban több mint kétszáz cég szponzorálja valamilyen formában a győri kultúrát, az oktatást, vagy épp a sportot. Domanyik Eszter hangsúlyozta, a városmarketing feladatkörébe nem csak a turisták idecsábítása tartozik, hanem a lokálpatriotizmus erősítése is, hiszen a legfontosabb, hogy a győriek jól érezzék magukat a városukban.

Tóthné Kardos Krisztina a Kultúra és Turisztika Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, a győri Látogatóközpontot mutatta be, amely a város fogadószobája, és amely kellően felvértezi a hozzánk látogató turistákat, de a győrieket is sok érdekességgel várja. Kiss János a Győri Balett és a Magyar Táncfesztivál igazgatója a győri példából az együttgondolkodás mellett a minőséget emelte ki, mint elvárást. Úgy fogalmazott, hogy a győri társadalmi élet szereplői egy célért egy hajóban eveznek, de a sikerességhez egy olimpiai bajnok kormányosra, vagyis Borkai Zsolt polgármesterre is szükség van.

A városi cégek szerepvállalása kapcsán az Audi Hungaria Motor Kft. részéről Czechmeister Mónika azt hangsúlyozta, hogy vállalatuk elkötelezett híve annak, hogy ne elszigetelten, hanem a társadalomba beágyazva működjön, ezért is támogatják a győri kultúrát, oktatás és sportot. A Vill-Korr Hungária Kft. részéről Gasztonyi Csilla a lokálpatriotizmust emelte ki, mint fő motivációt.

A konferencián szó esett a hosszú távú, egységes gondolkodás fontosságáról, amely több kézzel fogható termékben is testet ölt. Ennek jó példái azok a programcsomagok, amelyeket a város az intézményekkel, a szállásadókkal és a szolgáltatókkal közösen kínál. Ez a hosszú távú gondolkodás szükséges a 2017-es Európai Ifjúsági olimpiai Fesztivál sikerre vezetéséhez is, amely nem csupán Győr, de az egész ország közös érdeke. – hangzott el a konferencián.

Forrás: http://hirek.gyor.hu/cikk/konferencia_a_gyori_peldarol.html

Események

Nyugdíjas Egyetem 6. előadás - diplomaátadó 2019. június 17. 10:00 - 11:00
Moodle oktatás 2019. június 18. 09:00 - 11:30
Nyári záróvizsga időszak 2019. június 19. 00:00 - 2019. június 28. 19:00
Moodle oktatás 2019. június 20. 12:30 - 15:00
Diplomaátadó ünnepély - MUK 2019. június 22. 14:00 - 15:00