Hírek

FELHÍVÁS ONLINE ÖNKÉNTESSÉGRE

A Szociális Tanulmányok és Szociológia Tanszék a kialakult járványveszélyes helyzetben elindította az online önkéntességet.

Tovább

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

A Széchenyi István Egyetem minden polgárának és partnereinek Kellemes Húsvéti Ünnepet kíván!

Tovább

Rektori fórum: fókuszban a modellváltás

„Mindenkire szükségünk van” – jelentette ki dr. Földesi Péter az április 8-án megtartott online rektori fórumon. Az eseményen a munkatársak és a hallgatók számára megnyugtató válaszok hangoztak el a modellváltással kapcsolatban. Elhangzott, hogy nincs szó elbocsátásokról, versenyképes bérezési-ösztönzési rendszer kialakítása a cél, az államilag finanszírozott helyek pedig megmaradnak. Kiderült az is, hogy az idei félév vizsgáinak lebonyolításáról hamarosan döntés születik.

Győr, 2020. április 9. – Hancz Gábor, SZEhírek, fotók: Májer Csaba József

Tovább

Rektori-Kancellári tájékoztató levél

Kedves Kollégánk!

A hatékonyabb és korszerűbb felsőoktatást szem előtt tartva a kormány újabb hat egyetem, köztük a Széchenyi István Egyetem működési és finanszírozási modellváltásáról döntött. Az intézkedés elsődleges célja a versenyképesség növelése, a jelenleginél rugalmasabb, kiszámíthatóbb, tervezhetőbb működési környezet megteremtése, a felsőoktatás nemzetköziesítése és folyamatos fejlődése. A manapság szinte napról napra jelentősen változó világban intézményünknek az eddigieknél is erőteljesebb megújulási folyamatra van szüksége, hogy még inkább a helyi társadalmi élet, a felelős polgárság képzése és a gazdaságfejlesztés motorjává válhasson.

Tovább

Kedvezményes menü munkatársak részére

Kedves Kollégánk!

Az elmúlt időszakban sok jelzés, kérés érkezett a munkatársaktól, ezért a Széchenyi István Egyetem vezetése úgy döntött, azzal is segíti a Győr közigazgatási területén élő oktatók, alkalmazottak nyugodt otthoni munkavégzését, hogy lehetőséget teremt kedvezményes menü rendelésére házhoz szállítással. Az intézkedés ahhoz is hozzájárul, hogy a járványveszélyes helyzetben a kollégáknak minél kevesebbszer kelljen elhagyniuk lakásukat.

Tovább

Rektori Fórum 2020

Tisztelt Kollégák,

A Széchenyi István Egyetem Online Rektori Fórumot hirdet, melynek időpontja: 2020.04.08. szerda 11 óra

 

Tovább

Megújulás a Széchenyi István Egyetemen

Kedves Kollégánk!

A hatékonyabb és korszerűbb felsőoktatást szem előtt tartva a kormány újabb hat egyetem, köztük a Széchenyi István Egyetem működési és finanszírozási modellváltásáról döntött. Az intézkedés elsődleges célja a versenyképesség növelése, a jelenleginél rugalmasabb, kiszámíthatóbb, tervezhetőbb működési környezet megteremtése, a felsőoktatás nemzetköziesítése és folyamatos fejlődése. A manapság szinte napról napra jelentősen változó világban intézményünknek az eddigieknél is erőteljesebb megújulási folyamatra van szüksége, hogy még inkább a helyi társadalmi élet, a felelős polgárság képzése és a gazdaságfejlesztés motorjává válhasson.

Tovább

Diákhitelek: hatályba lépett a törlesztési moratórium

Diákhitelek: hatályba lépett a törlesztési moratórium

A Diákhitel Központ a koronavírus-járvány miatt március 27-ig meghosszabbította a Diákhitel1 és a Diákhitel2 termékének igénylési határidejét. A már meglévő ügyfeleket az év végéig törlesztési moratórium segíti, de önkéntesen természetesen lehet tovább fizetni.

Tovább

Vendéglátóegységek nyitvatartása

Tisztelt Kolléga!

Mint Ön előtt ismert, a globálisan kialakult járványügyi helyzet miatt a Széchenyi István Egyetemen az oktatás távoktatásként folytatódik 2020. március 23-tól. A március 23. és 29. közötti időszakban az egyetem vezetésével való egyeztetés alapján a következőképpen alakul a győri campus területén a vendéglátóegységek nyitvatartása, biztosítandó az oktatók és a munkatársak ellátását.

Tovább

Tájékoztatás a Kórház Megfigyelő Központjáról

Tisztelt Kolléga!

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a koronavírus-járvány miatt ideiglenes jelleggel megfigyelőközpontot hoz létre március 23-tól, hétfőtől a K2 kollégium épületében, ahová azok a 65 év alattiak kerülhetnek, akiknél felmerül a betegség gyanúja, de nincsenek súlyos tüneteik. Az érintettek regisztrációja az E épületben történik majd, s ha szükséges, mintát is vesznek tőlük. Azok esetében, akiknél indokolt, karantént rendelnek el: választhatnak otthoni karantént, amennyiben azonban ezt nem szeretnék, a kollégiumi szobák egyikében helyezik majd el őket. A kollégiumban csak olyan páciensek lesznek, akiknek enyhe tüneteik vannak vagy tünetmentesek. Azok, akik súlyosabb tünetekkel érkeznek, illetve akiknek a kollégiumban rosszabbodik az állapotuk, azonnal a kórházba kerülnek. A központ folyamatos orvosi ellátást biztosít 24 órában, egy orvos, négy szakdolgozó, illetve egy adminisztrátor közreműködésével. A kollégiumban elszállásoltak az épületet egészen addig nem hagyhatják el, amíg több negatív tesztet nem produkálnak és láztalanok nem lesznek, így másokkal már csak akkor kerülhetnek újra kapcsolatba, amikor teljesen meggyógyultak.

Tovább

Egyetemi épületek nyitvatartása a veszélyhelyzet ideje alatt

A veszélyhelyzet alatt az épületek nyitvatartási rendje módosításra került. A belépési porták száma ezen időszak alatt csökkent, a beléptető rendszerrel ellátott bejáratok esetében csak alkalmazotti kártyával, a portákon alkalmazotti és a vendég kártya felmutatásával lehet belépni az épületekbe.

Tovább

A koronavírussal kapcsolatos helyzet - Gyakran ismételt kérdések

Hogyan valósítják meg az oktatást az egyetemen a következő időszakban?

Amint azt a 4/2020. számú rektori-kancellári körlevél tartalmazza, a Széchenyi István Egyetem Rektora és Kancellárja 2020. március 22-ig tavaszi szünetet rendelt el a globálisan kialakult járványügyi helyzet miatt. Ebben az időszakban az oktatás és a számonkérés szünetelt. Az egyetemi alkalmazottak számára a tavaszi szünet időszaka alatti munkanapok tanításmentes munkanapoknak minősültek. 2020. március 23-tól az oktatás távoktatás formájában folytatódik. A távoktatás során sem történhet meg a hallgatók részéről a felsőoktatási intézmények látogatása. A távoktatás módjáról, részleteiről a hallgatók külön tájékoztatást kaptak.

A külső szakmai gyakorlóhelyen folyamatban lévő, hat hetet meghaladó kötelező szakmai gyakorlatok, valamint a duális képzési gyakorlatok teljesíthetők abban az esetben, amennyiben a gyakorlóhely fogadja a hallgatót. A belső szakmai gyakorlóhelyeken (az egyetemen belül) a szakmai gyakorlatok felfüggesztésre kerülnek.

A kiadott tanévi időbeosztás változatlanul érvényben marad.

Tovább

4/2020. számú rektori-kancellári körlevél

A koronavírus magyarországi megjelenésével kapcsolatban, valamint a 41/2020. (III.11.) Kormányrendelet Széchenyi István Egyetemen történő alkalmazásának részleteiről

A járvány elterjedésének megelőzése érdekében összhangban a Széchenyi István Egyetemen az alábbi intézkedéseket rendeljük el. A körlevél hatálya kiterjed az Egyetemmel közalkalmazotti, megbízási, illetve hallgatói jogviszonyban álló minden egyetemi polgárraJelen körlevél a 3/2020. számú rektori-kancellári körlevelet kiegészíti, és részben módosítja.

Tovább

Ünnepi Szenátusi Ülés elhalasztása

Tisztelt Kollégák!

A járvány elterjedésének megelőzése érdekében a Széchenyi István Egyetem rektori-kancellári körlevélben tette közzé vezetői által elrendelt intézkedéseket, amely kiterjed az Egyetem egészére. 
A rektori-kancellári körlevél, az alábbi linken érhető el: https://kh.sze.hu/content/index/id/29087

Tisztelettel tájékoztatjuk Kollégáinkat, hogy az előírt ajánlások és utasítások figyelembevételével a 2020. március 17-én tartandó Ünnepi Szenátusi Ülés későbbi időpontban kerül megtartásra. Ennek részleteiről a későbbiekben küldünk tájékoztatást.

Tisztelettel:
dr. Kovács Zsolt
főigazgató

Tovább

GÖRBICZ ANITA A GYŐRI AUDI ETO JÁTÉKOSA SIKERES ZÁRÓVIZSGÁT TETT

Görbicz Anita volt válogatott kézilabdázó, világbajnoki ezüstérmes, a Győri AUDI ETO játékosa sikeres vizsgát tett a Széchenyi István Egyetem Sportdiplomáciai szaktanácsadó képzésén.

A programban olyan neves oktatók előadásain vehettek részt a hallgatók, mint – többek között - Schmitt Pál, Dr. Szabó Tünde vagy Dr. Kemény Dénes.

A tanúsítvány átadására 2020. február 15-én a Városi Egyetemi Csarnokban kerül sor.

Tovább

Koronavírus: a Széchenyi István Egyetem megtette a szükséges intézkedéseket

A híradásokból ismert, hogy az elmúlt hetekben egy új koronavírustörzs kezdett terjedni Kínában és jelent meg a világ több pontján. Eddig háromszáznál több ember halálát okozta. Magyarországon a vírus egyelőre nem jelent meg.

Tovább

„Minden gondolatom a köszöneté” – Elismeréseket adtak át a katasztrófavédelemnél

Azokat a magyarországi szakembereket köszöntötték december 19-én, akik az albániai földrengés után azonnal útnak indultak, hogy segítsenek a bajbajutottakon. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, főigazgató, Arian Spasse, Albánia magyarországi nagykövete, prof. dr. Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora és Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke fejezte ki elismerését a missziót teljesítő szakembereknek.

Tovább

Téli ünnepi nyitvatartás 2019

Tisztelt Munkatársak! Kedves Hallgatók!

2019. december 20-tól 2020. január 2-ig az egyetem nyitvatartása megváltozik!

Könyvtár nyitvatartás

Kollégiumi iroda nyitvatartás

TO nyitvatartás


Tovább

Korlátozások, lezárások a WRO rendezvény alatt

Tisztelt Kollégák,

2019. november 8-10. között kerül megrendezésre Győr városában a World Robot Olympiad robotprogramozási világverseny, melynek versenyhelyszínét az Olimpiai Sportpark, a nyitó- és zárórendezvény helyszínét pedig a Városi Egyetemi Csarnok biztosítja.

A versenyre közel 3 000 résztvevő érkezik, szállásukat a Hegedűs Gyula Kollégium, a Multifunkciós Épület, továbbá a város hoteljei szolgáltatják.

A versenyről részletes információk az alábbi oldalon találhatók: https://wro.hu/

A látogatói részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi oldalon van lehetőség: http://reg.wro.hu/

A rendezvény előkészületei a mai napon elkezdődtek, így több helyen korlátozásokra lehet számítani a győri campuson.

Tovább

P3-as parkolózóna beüzemelése

Tisztelt Kollégák, kedves Hallgatók!
 
A Széchenyi István Egyetem kampuszán az Egyetemi Parkolórendszer átalakításának folyamata újabb szakaszhoz érkezett. 2019. november 26-án, kedden, az Egyetemi Parkolórendszer Szabályzatában megjelölt P3-as jelű sorompóval elzárt, egyirányúsított zóna beüzemelésre kerül. A sorompóval zárt területre a beüzemeléstől számítva kizárólag a Szabályzatban megjelölt egyetemi kártyával rendelkező személyek hajthatnak be, illetve parkolhatnak le.
Az alkalmazottaknak, akik már rendelkeznek egyetemi kártyával, illetve azon hallgatóknak, akik már igényeltek parkolási jogosultságot, a továbbiakban nem kell tenniük semmit, hiszen a P3-as parkolóhoz a jogosultságuk automatikusan beállításra kerül. 
Tovább

Startup Campus x SZE powered by Hiventures | Demo Day

A Startup Campus x SZE powered by Hiventures egyetemi inkubációs program keretében indult el októberben az InnoEnergy Starter programja.

Tovább

Faültetés november 9-én, az Élet Napján

10 Millió Fa kezdeményezést idén júliusban indította el Bojár Iván András művészettörténész.
Célunk a minden magyarra jutó egy-egy fa elültetése, ezzel nemcsak az ökolábnyomunk minimalizálása az elérhető eredmény, de velejárója a szemlélet és közösségformálás is.
 
A győri csoport augusztusbam alakult és már elkezdtük a munkát, hallattunk magunkról a helyi lapokban és főként a 10 millió Fa - Győr Facebook oldalunkon és csoportunkon keresztül.
 
Ünnepélyes faületetés időpontja: november 9. 10:00
Helyszín: IS épület (Egyetemi Könyvtár épülete) előtti terület
Tovább

VFP SYSTEMS Ipar 4.0 Roadshow

Ipari megoldások egy kézből

Szakmai napunk célja, hogy bemutassa azokat az iparági megoldásokat és lehetőségeket, melyekkel a termelő vállalatok magabiztosan felelhetnek meg a jelenkor és a jövő elvárásainak, kihívásainak.

Tovább

Akadémiai Nap - Meghívó

Tisztelt Hölgyem, Tisztelt Uram!

Szeretettel meghívjuk Önt a Széchenyi István Egyetem XXVI. Akadémiai Napján a Szenátus Ünnepi ülésére.

Tovább

Tanévnyitó Ünnepély

Tisztelt Kollégák!

Tisztelettel meghívjuk Önöket a Széchenyi István Egyetem 2019/2020-as tanévének Tanévnyitó Ünnepélyére.

Tovább

III. Nemzetközi alkotóműhely és művésztelep

A Concilium Arts Alapítvány szeretettel meghívja Önt és Barátait a 2019. július 15-28. között a Pannonhalma Campus keretében lezajlott Szabad Geometria - Nyitott Szem - Kreatív Szellem elnevezésű és az előző évi művésztelep válogatott anyagaiból összeállított kiállítás megnyitójára 2019. szeptember 7-én 16 órai kezdettel.
 
Helyszín | Torula Művésztér 9027 Győr, Budai út 7. 
Megközelítés a Győri Szeszgyár melletti  Factory Flats kapuja irányából
Megtekinthető | 2019. október 4-ig. 
A kiállítás látogatásához előzetes bejelentkezés szükséges a következő elérhetőségek valamelyikén:
conciliumarts@gmail.com; +3620/479 8485 
 
Üdvözlettel,
A Concilium Arts Alapítvány tagjai
Tovább

Áramszünet

Tisztelt Kollégák,

Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. tájékoztatása alapján karbantartási munkák miatt áramszünet lesz a hálózat egyes részein.

Az áramszünet érinti a Győr Szent Imre út 26-28 szám alatti PLESZI épületét.

Az áramszünet 2019. augusztus. 29-én  8:00-tól 15:00-ig tart.

A balesetek megelőzése érdekében felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben áramfejlesztőt használ, akkor áramszolgáltatói engedély nélkül az aggregátort a belső hálózatra kötni - még a közcélú hálózatról leválasztott módon is -, szigorúan tilos!

A szolgáltatás átmeneti szüneteltetése miatt szíves megértésüket kérjük.

Tovább

A kreatív ipar és a digitális gazdaság kihívásai a győri Kautz-konferencián

A kreatív ipar és a digitális gazdaság köré összpontosult a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának nemzetközi tudományos konferenciája a Menedzsment Campus új épületében, Győrben. „Az ipar digitalizációs átalakulásának legnagyobb kihívása az emberhez köthető, ezért a kutatói, egyetemi szféra óriási jelentőséggel bír. A hazai ökoszisztéma szereplőinek ipar 4.0 érettsége jelentős fejlesztési potenciált hordoz magában” – hangzott el a konferencián.

Győr, 2019. június 14. – SZEhírek, Nyerges Csaba, fotó: Májer Csaba József

Tovább

MC parkoló lezárás

Tisztelt Kollégák,
 
2019. június 13-án, csütörtökön egy kiemelt esemény kerül megrendezésre az Audi Hungaria Zrt. szervezésében a Management Campus földszinti konferencia termében.
A vendégek érkezése és fogadása miatt a Management Campus melletti parkoló helyek lezárásra kerülnek 8:00 - 9:30 között.
Kérjük, ebben az időszakban részesítsék előnyben a P1 és P2-es parkolóházat, valamint az Egyetem területén található további parkolóhelyeket.
 
Szíves türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!
Tovább

World Robot Olympiad 2019 Regionális forduló - Rád van szükségünk!

A csapatok már készülnek a megmérettetésre, gyakorolják a robotok megépítését és készül a program is, aminek a segítségével teljesíteni tudják a feladatokat. Várjuk olyan lelkes segítők jelentkezését, akik a győri regionális fordulón a bírói és zsűri csapatot erősítve pontozzák a csapatok teljesítményét vagy önkéntesként segítenek az esemény lebonyolításában.

Tovább

OTP SZÉP kártya banki ügyintézése

Kedves Munkatársak!

A SZÉP kártya banki ügyintézésekkel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

Tovább

Rendezvények alatti korlátozások

Tisztelt Kollégák,
 
A héten két rendezvénynek is helyt ad az Új-Tudástér épület aulája. 
Tovább

Europass Karriernap

Tisztelt Partnerünk!

2019. április 3-án kerül megrendezésre az Europass Karriernap. A rendezvény célja, hogy elsősorban a volt felsőoktatási ösztöndíjas fiatalok számára személyre szóló tájékoztatást és támogatást nyújtson a munka világában tett első lépésekhez. Ennek érdekében előadásokkal, illetve kiscsoportos tanácsadással várják az érdeklődő fiatalokat. Természetesen ösztöndíjban nem részesült fiatalok is regisztrálhatnak a rendezvényre.

Tovább

lakiteleki Népfőiskola - László Gyula Kollégium

A lakiteleki Népfőiskola László Gyula Kollégium elnevezéssel 2019 áprilisában szakirányú képzést indít, amelynek fő célja a magyar őstörténet és honfoglalás kori időszak régészeti, természettudományi, néprajzi, történeti, nyelvi és kulturális ismereteinek bemutatása László Gyula régészprofesszor tudós munkásságának hagyományait követve.

 

Ezzel kívánjuk a jövő kutatóit ösztönözni a kreatív, ám ugyanakkor felelős és mértékadó gondolkodásra, a régmúlt komplex szemléletére, a tudományközi együttműködés iránti fogékonyságra.

forrás: http://www.nepfolakitelek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3333:2019-02-27-09-17-18&catid=87:2019-02-27-09-02-47&Itemid=151

Tovább

FameLab 2019

FameLab Magyarországon és világszerte

A magyarországi versenyt a Magyar Tudományos Akadémia és a British Council szervezi. A regionális válogatók és az elődöntőt követően a magyar döntő győztese képviseli az országot a FameLab nemzetközi döntőn a júniusi Cheltenham Tudományos Fesztiválon.

Az első FameLab-et az angliai Cheltenham Tudományos Fesztivál szervezte. 2007-től a British Council közreműködésével a verseny nemzetközi lett, és az elmúlt tizenegy évben több mint 10000 fiatal kutató vett részt rajta a világ minden tájáról. 2019-ben közel 30 országban rendeznek versenyeket.

Tovább

Camp America program

Mi az a Camp America?

A Camp America 1969-ben alakult és azóta is az egyik legnagyobb nemzetközi J1-es vízumszponzor szervezet. Évente több, mint 8 000 fiatalt toboroz és közvetít 25 országból világszerte az USA különböző pontjaiban levő több száz nyári táborba. Magyarországon az idei évtől a Meló-Diák Iskolaszövetkezettel együttműködve biztosít lehetőséget magyar fiataloknak J1-es kulturális csereprogram részeként amerikai nyári táborban történő munkákra.

Tovább

Angol nyelvi tábor a Széchenyi István Egyetemen

’Five days around the English speaking world’ – angol nyelvi tematikus napközis tábor általános iskolás gyerekeknek az egyetemen a SZE-Lingua szervezésében.

Tovább

The Future of Work and the Employment of the Future

Széchenyi István University (SZE) and the United Nations Association of Hungary
(UNA-H) cordially invite you to the conference titled

 

“The Future of Work and the Employment of the Future” - The potential
consequences of the Fourth Technological and Third Information Revolution in the World of Work

Tovább

„A terrorizmus elleni küzdelem aktuális kérdései a XXI. században” c. kutatási program

A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar az Igazságügyi Minisztérium támogatásával 2019. február 22-én "A terrorizmus elleni küzdelem aktuális kérdései a XXI. században" címmel tudományos konferenciát szervez.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. A részletes programot a csatolt melléklet tartalmazza.
Részvételi szándékukat kérem, hogy a hencsei@sze.hu elektronikus levelezési címre legkésőbb 2019. február 20. napjáig jelezni szíveskedjenek.

Tovább

Jubileumi innovációs kiállításra várja a cégeket az egyetem

Április 10-én rendezik meg a X. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásárt a Széchenyi István Egyetemen. Március 14-ig várják a vállalkozások jelentkezését a kreativitás börzéjére, ahol  ingyenes lehetőséget biztosítanak új termékek, prototípusok, szolgáltatások, eljárások, illetve jelentős fejlesztési eredmények bemutatására.

Győr, 2019. február 19. – SZEhírek, Nyerges Csaba

Tovább

Fakultatív nyelvtanfolyamok

Az előző évek gyakorlatának megfelelően az INOK fakultatív nyelvtanfolyamokat szervez az oktató kollégák, az adminisztratív feladatokat ellátó kollégák valamint a hallgatóság nyelvtudásának fejlesztésére. A nyelvtanfolyamok lebonyolítására az alábbiak szerint kerül sor.

Tovább

Corvinus próbanyelvvizsga

Kedves Kollégák! Kedves Hallgatók!


2019. március 8-án lehetőség nyílik Corvinus próbanyelvvizsgát tenni az egyetemen.

Tovább

Győr Monográfia Műhelynapok

Győr Monográfia Műhelynapok-Győr modern, XX.-XI. századi építészetének bemutatása építészeti sétákkal és előadásokkal

Időpont: 2019. február 14-16.

Tovább

Uniós Fejlesztések Nyílt Napja az egyetemen

A Nyitott Kapuk rendezvény részeként a Széchenyi István Egyetem bekapcsolódott az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című országos programsorozatba. Ehhez illeszkedően tartottak tegnap közös sajtótájékoztatót az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Zrt. szakvezetői a hazai felsőoktatási intézményeket érintő, uniós és hazai forrásokból megvalósuló fejlesztésekről a győri campuson.

Győr, 2019. január 17. – SZEhírek, Nyerges Csaba


Tovább

HISZK: biztos pont a hallgatóknak az egyetemen

A Hallgatói Információs és Szolgatói Központot azért hozták létre a Széchenyi István Egyetemen, hogy a diákoknak ki se kelljen mozdulniuk a campus területéről, ha ügyeiket szeretnék intézni, hanem egy helyen megtaláljanak mindent. Még mindig „Kisházként” emlegetik azokból az időből, mikor valóban egy faházban működött, ma már azonban az Új Tudástér modern épületében (AKIK) fogadja a diákokat. Vezetője, Szabó Kitti kilenc hallgatótársa munkáját fogja össze.

Győr, 2019. január 14. –  SZEhírek, Nyerges Csaba

Tovább

Édesanyaként, három gyermek mellett nappali tagozaton a győri egyetemen

Páli Zita három gyermek édesanyja és a Széchenyi István Egyetem nappali tagozatos hallgatója. Másodéves, a munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási szakon tanul a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon, és úgy tekinti, mintha jelenleg ez lenne a főállása.

Győr, 2019. január 4. – SZEhírek, Nyerges Csaba

Tovább

Nemzeti bankos gyűjteménnyel bővül a jogi kar könyvtára

Az elmúlt évszázadokban a jogi könyvtár a jogászképzéssel együtt időről időre főnixmadárként hamvadt el és éledt újra Győrben. Ma ismét tízezer kötetet őriznek a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar könyvtárában, ami a napokban Magyar Nemzeti Bankos gyűjteménnyel is bővül. A könyvtár nemcsak az itt őrzött, több mint félezer kötetet számláló országgyűlési naplótól különleges. Egy berendezett tárgyalóterem is az egyediségét adja.

Győr, 2019. január 3. – SZEhírek, Nyerges Csaba, fotó: Májer Csaba József


Tovább

Győri oktatók a Kárpát-medencei, magyar nyelvű pedagógusképzés fejlesztéséért

A felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, délvidéki magyar nyelvű pedagógusképző intézetek győri együttműködését, a Kárpát-medencei oktatási tér fejlesztését segíti az az EFOP-projekt, amelynek szálai az Apáczai Csere János Kar oktatóinak kezében futnak össze. Dr. Lőrincz Ildikó témafelelős  beszélt a célokról és az eddig elért eredményekről.

Győr, 2019. január 2.  – SZEhírek, Nyerges Csaba

Tovább

Önvezető versenyautó fejlesztését segítik az egyetem Autonóm Jármű Szakkörében

A Shell Eco-marathon versenysorozatban induló önvezető autó kifejlesztésén dolgoznak a Széchenyi István Egyetem hallgatói közösségei, ami azt jelenti, hogy a jövő évi aktuális modelljüket már önvezető funkciókat biztosító, összehangolt szenzorokkal is el tudják látni. Az előkészítéssel a SZEnergy hallgatói csapat fejlesztői mellett az Autonóm Jármű Szakkör is foglalkozik. Ellátogattunk a jövő egyik fontos szeletét építő közösséghez.

Győr, 2018. november 22. – SZEhírek, Nyerges Csaba, fotó: Májer Csaba József

Tovább

Események

Gyerekegyetem 2020 2020. június 22. - 2020. június 26.
Vizsgaidőszak vége 2020. június 27.
Szenátusi Ülés 2020. június 29. 14:00 - 16:00