Búcsú a keményfedeles leckekönyvtől

Az új 600 forinttal olcsóbb

(Forrás: RTL Híradó - Adorján Andrea, Független Hírügynökség, 2008-04-14, 16:42)

Megszűnik a fekete borítású, a hallgatók körében jól ismert leckekönyv. Helyét az elektronikus változat veszi át, amivel a hallgatók és az oktatók is időt nyernek. Nem lesz annyi adminisztrációs munka és a tanulmányi osztályokon tapasztalható sorok is megszűnnek. Országosan elsőként Győrben vezetik be az e-leckekönyvet, de már Szegeden is tesztelik a rendszert.

Vegyes érzelmekkel búcsúznak a jól ismert, fekete leckekönyvektől a Széchenyi István Egyetem hallgatói.
„Igazából negatív, mert így volt egy bizonyíték a kezünkben és így, hogy csak az interneten lesz fent az eredmény, ez nem annyira kézzel fogható” – mondta Hegyi Zsófi.

„Nem kell elmenni sorba állni a tanulmányi osztályra, elkérni a leckekönyvet, tehát egyszerűbb lesz ennek a dolognak az intézése” – mondta Nagy Ferenc.

Az elektronikus indexet már elkészítették, de készül papír alapú leckekönyv is. Ezt a hallgatók csak az egyetem elvégzése után kapják kézhez, nekik nincs dolguk vele. Így tizedére csökkenhet a tanulmányi osztály forgalma, vizsgaidőszakban ugyanis naponta több ezer diák is megfordul itt. Ebben a félévben azonban már az új rendszer működik.

„Rengeteg időt spórolunk meg mindhárom helyen. Tehát a hallgatók, oktatók és a tanulmányi osztályon is” – mondta Író Béla, a Széchenyi István Egyetem főtitkára.

Az egyetemek január elsejétől választhatják az elektronikus indexet, ugyanis akkor lépett életbe az a törvénymódosítás, amely a hagyományos nyomtatvány helyett már hivatalos dokumentumként fogadja el az úgynevezett e-leckekönyvet is.

Sok pénzt takarít meg az egyetem az új leckekönyv bevezetésével, míg a régi 700 forintba került, az új 100 forint lesz.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.