Brno és Győr együttműködik a jogászképzésben

(www.hircity.hu, 2010.02.16.)

A brnoi Masaryk Egyetem Jogtudományi Kara és a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara együttműködik a jogászképzés sajátos értékeinek kiteljesítésében. Az együttműködést még intenzívebbé tevő megállapodást dr. Naděžda Rozehnalová brnoi és dr. Szalay Gyula győri dékán írta alá.
A megállapodás az egyeztetett célkitűzések szerinti publikációs tevékenység erősítését, az oktatói cserét, a közös kutatási tevékenységet állítja középpontba. A két jogi kar előzetesen egyezteti oktatóinak, kutatóinak részvételét a nemzetközi konferenciákon, s támogatják az angol nyelvű, lektorált tudományos cikkek kölcsönös megjelentetését a két kar folyóirataiban. Mindez az oktatók, a jogi doktori iskola és a jogász szak hallgatóinak új lehetőséget, új kihívást jelent.

Dr. Szalay Gyula bejelentette: az együttműködés első eseménye az április 16-17-én, a Győrött és Dunaszerdahelyen tartandó nemzetközi konferencia lesz. A felvidéki városban született a hazai magánjog jeles személyisége, dr. Szladits Károly (1871-1956), akinek az életművét mutatják be a mai pályatársaknak. Az oktatók, doktoranduszok, a jogász-jelöltek a cseh, a szlovák és a magyar Polgári Törvénykönyv szerkezetének azonos és eltérő elemeiről tartanak előadásokat. A konferencia munkanyelve az angol lesz. Félszáznál több jogász-jelölt a Felvidékről jött Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre tanulni, így számukra alap felkészültséget ad a térség jogrendszerének összehasonlító ismerete.

Brnoban május végén fiatal oktatók, doktoranduszok részvételével rendezik a hagyományos Jogi Napokat, s erre is várják a győrieket.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.