Bokrétaünnep és hordógurítás - minden a tervek szerint halad

(Kisalföld, Győr-Moson-Sopron megyei napilap, 2010. június 12., Somodi Géza)

Két eseményt kapcsoltak össze pénteken Győrött: az egyetemi fejlesztés bokrétaünnepét és a hordógurítást a Jedlik hídon. Mindkét beruházás a tervezettek szerint halad.

Térdig porban, tele reménységgel – ezekkel a szavakkal kezdte idén évnyitó beszédét a győri Széchenyi István Egyetem rektora. S pénteken saját szavait idézte Szekeres Tamás az ünnepség köszöntőjében. A reménység napról napra válik kézzelfogható valósággá, ahogy a komplexum épül. Immár szerkezetkész állapotba került az új épületegyüttes, ennek örömére tartottak pénteken bokrétaünnepet.

Mindez általában azt jelzi, hogy az építmény elérte legnagyobb magasságát. Ez esetben ennél valamivel többet is, hiszen a munkálatok mintegy 60 százalékos készültségig jutottak. Mindezt Baksa Attila, a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt. elnök-vezérigazgatója jelentette be az egybegyűlteknek a kivitelezést végző konzorcium képviseletében.

Baksa Attila hangsúlyozta, elismerés illeti a munkálatokban részt vevő teljes kollektívát: építtetőt, tervezőt, lebonyolítót, beruházót és építőt egyaránt. Kellett az együttműködés, mert a zord időjárás, a hideg tél és a szeszélyes, csapadékos tavasz ugyancsak nehezítette a részhatáridők tartását. Nehezítette, de megakadályozni nem tudta. Az alapkő tavaly október 30-án került az alapba, s az idén október 4-i határidőre jó minőségben el fog készülni az épület – ígérte a vezérigazgató, aki hangsúlyozta, ehhez eddig is kellett az építőmunkások áldozatkészsége, akik minden körülmény dacára vállalták a többletfeladatokat is. Hozzátette: ebbe a helyi vállalkozások emberei is beletartoznak, hiszen három győri céggel dolgoznak együtt, s összesen ötven alvállalkozói szerződésük van megyei társaságokkal.

Borkai Zsolt polgármester az egyetemi beruházásról szólva hangsúlyozta, hogy soha ilyen jó nem volt a város és az egyetem kapcsolata. A hídnál pedig megjegyezte, hamarosan jó lesz a kapcsolat Sziget és Révfalu között is, amint elkészül a Jedlik híd. Hogy a munkák itt is jól haladnak, ugyancsak sokak érdeme. A városvezető kiemelte a hivatal dolgozóit és alpolgármestereit. Egyben megköszönte a környék lakosainak türelmét, ígérve, megéri majd a kitartás.

Szigeti Ferenc, a Közgép Zrt. vezérigazgatója a hidat építők részéről beszámolt a munkálatok állásáról és megemlítette a készülő műtárgy adatait is: az úttest 8 méter, a kétoldali járda és kerékpárút 4–4 méter szélességű. A híd két ártéri része 41 és 36 méter, a két pillér közötti, víz feletti szakasza 63 méter, teljes hossza 140 méter.

Az ünnepségen, jelezve tehát, hogy a munkálatok jól haladnak, az épületre bokrétát emeltek, a hídon pedig átgurítottak egy hordót. Abban a reményben, hogy októberben hasonló hangulatban találkoznak.

Események

Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. február 28. - 2020. február 29.
Egyetemi szerver leállás 2020. február 29. 08:00 - 12:00
Szakirányválasztás 2020. március 2. - 2020. március 7.