Birtokba vették az új centrumot

(www.kisalfold.hu 2008.02.15.)

Győr - Egyre több program kap helyet a Mosoni-Duna győr-révfalui partszakasza melletti volt BM-csónakházban, amely tavaly decemberben a győri Széchenyi-egyetem kezelésébe került.

A hallgatói-oktatói centrumként „újjászülető" épületben működik már a Modern Amatőr Színjátszó Egyetemi Kör, s a szakkollégiumok, továbbá a Tóth Lajos Professzori Klub tagjai, a szakestek szervezői is hamar felfedezték az épület jó adottságait. A kollégiumi stúdió munkatársai itt szerezhetnek gyakorlatot s a rendezvényszervezők is gyorsan kialakították bázisukat, a földszinten pedig 30 kajakból és kenuból, valamint 20 túrakerékpár közül választhatnak majd a széchenyisek.

Pénteken és szombaton a város középiskolásai is látogathatják – diákigazolvánnyal – az egyetemi centrumot, ahol a kulturális rendezvények sora a Bölcselők Egyetemi Körének programjaival indult, s kiállítások, filmvetítések szerepelnek a centrum tavaszi kínálatában. Megmaradt a kétszintes épület éttermi funkciója is, ahol a hallgatók kora reggeltől késő estig kulturáltan tölthetik el szabadidejüket, várhatják a következő előadást vagy tanórát.

A klub üzemeltetését az Universitas – Győr Nonprofit Kft. és a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület által létrehozott Uniklub Kft. végzi, így biztosított az egyetemi kontroll és a hallgatók érdekeinek érvényesülése. Az új Győri Hallgatói Oktatói Klub üzletvezetője Knauz Péter, aki mérnöki diplomája mellett vendéglátói szakképesítéssel is rendelkezik, s a hallgatói önkormányzatban több évig a Hallgatói Információs és Szolgáltató Központ egyik alapítója és vezetője volt.

A számos program mellett – az egyetem jelentős anyagi támogatásával – átalakítják, modernizálják a belső tereket; az elektromos hálózatot például az árvízvédelmi szempontokat figyelembe véve építik át.

A klub kínálata, programja a www.bridge.szeportal.hu internetcímen olvasható.

Események

Bejelentkezés a 2019/20-as tanév II. félévére 2020. január 29. 06:00 - 2020. február 8. 23:55
Nyilvános doktori védés - Győrvári János 2020. január 30. 11:00 - 13:00
Vizsgaidőszak vége 2020. február 1.
Tantárgyválasztási időszak 2020. február 3. - 2020. február 8.
Beiratkozás a 2019/20-as tanév II. félévére 2020. február 6. - 2020. február 7.